Szerző: Koi Tamás

2021. szeptember 6. 11:38

Aktívan támadják az Atlassian egyik platformját

Masszív támadássorozat éri az Atlassian Confluence on-premise platformját futtató cégeket egy augusztus végén felfedezett kritikus sebezhetőségen keresztül.

Tömeges mértékű támadásra hívja fel a figyelmet az Atlassian Confluence kollaborációs platform on-premise változatát illetően a US Cyber Command. Az Atlassian augusztus 25-én publikálta először a kritikus sebezhetőség részleteit, melyet azóta egyre nagyobb számban használnak ki hackerek a Confluence Servert és Datacentert használó cégek, szervezetek elleni támadásra.

A sebezhetőség kapcsán az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően az amerikai Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynökség (CISA) is kiadott egy figyelmeztetést múlt hétvégén. A CISA a Cyber Commandhoz hasonlóan azonnali, sürgős intézkedéseket javasol az érintetteknek, akik az Atlassian weboldalán tájékozódhatnak arról, hogy az általuk futtatott szoftververzió sebezhető-e.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról