:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 12. 14:40

Az Apple processzoros Maceken is futhat a Windows 11

A maces körökben jól ismert Parallels legújabb szoftverének hála akár Windows is futtatható lesz az ARM-alapú Apple gépeken.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A készítők szerint a Parallels Desktop 17 virtualizációs szoftver a Linux mellett a Windows 10 és Windows 11 operációs rendszereket is támogatja már. Ennél fontosabb újítás, hogy a programot az Apple M1 processzorral szerelt Macekre is fel lehet telepíteni, melynek hála akár a Windows valamely ARM kiadása is futtatható lesz. Utóbbihoz leginkább a licencelés okozhat problémát, a Windows 10-et ugyanis csak az OEM gyártóknak értékesíti a Microsoft, a Windows 11-nél pedig egyelőre nem tudni, változik-e a gyakorlat.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.