Szerző: Asztalos Olivér

2021. augusztus 12. 14:40

Az Apple processzoros Maceken is futhat a Windows 11

A maces körökben jól ismert Parallels legújabb szoftverének hála akár Windows is futtatható lesz az ARM-alapú Apple gépeken.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A készítők szerint a Parallels Desktop 17 virtualizációs szoftver a Linux mellett a Windows 10 és Windows 11 operációs rendszereket is támogatja már. Ennél fontosabb újítás, hogy a programot az Apple M1 processzorral szerelt Macekre is fel lehet telepíteni, melynek hála akár a Windows valamely ARM kiadása is futtatható lesz. Utóbbihoz leginkább a licencelés okozhat problémát, a Windows 10-et ugyanis csak az OEM gyártóknak értékesíti a Microsoft, a Windows 11-nél pedig egyelőre nem tudni, változik-e a gyakorlat.

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.