Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 4. 13:57

Itt a WhatsApp "önmegsemmisítő" képküldése

Számos más chatplaftorm mellett immár a WhatsApp repertoárjában is elérhető az egyszer használatos képnézési mód, mely a fejlesztők szerint "szenzitív" tartalmat ábrázoló képek küldésére alkalmas.

A WhatsApp mondhatni soha nem igyekezett versenytársai elé kerülni, már ami a chatplatformokon belül megjelenő új funkciókat és lehetőségeket illeti - így van ez most egy új, adatvédelmi, biztonsági újítással, az egyszer megnézhető (view once) fotókkal is.

whatsapp_viewonce

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Az új funkció neve magáért beszél: az így elküldött fotókat a címzett csak egyszer nyithatja meg, majd a bezárást követően semmilyen módon nem csalhatók elő a tartalom újra, azaz nem marad meg betekintőnézetben, illetve nem töltődik le a készülékre sem.

A WhatsApp szerint a viev once fotóküldési mód kiválóan alkalmas "szenzitív" tartalmak küldésére, bár azt a cég weboldalán található kérdezz/felelek szekció is megerősíti, hogy gondolkodás nélkül így sem szabad bármit rábízni erre a "védelemre". Így például minden további nélkül készíthető képernyőfotó, vagy képernyővideó a küldött képről, ráadásul erről más platformokkal (pl. Snapchat) ellentétben a feladó még csak értesítést sem kap.

Ha ez nem lenne elég, a sértőnek jelölt tartalmak automatikusan láthatóvá válnak a WhatsApp moderátorai számára.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 23:19

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.