Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 4. 13:57

Itt a WhatsApp "önmegsemmisítő" képküldése

Számos más chatplaftorm mellett immár a WhatsApp repertoárjában is elérhető az egyszer használatos képnézési mód, mely a fejlesztők szerint "szenzitív" tartalmat ábrázoló képek küldésére alkalmas.

A WhatsApp mondhatni soha nem igyekezett versenytársai elé kerülni, már ami a chatplatformokon belül megjelenő új funkciókat és lehetőségeket illeti - így van ez most egy új, adatvédelmi, biztonsági újítással, az egyszer megnézhető (view once) fotókkal is.

whatsapp_viewonce

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az új funkció neve magáért beszél: az így elküldött fotókat a címzett csak egyszer nyithatja meg, majd a bezárást követően semmilyen módon nem csalhatók elő a tartalom újra, azaz nem marad meg betekintőnézetben, illetve nem töltődik le a készülékre sem.

A WhatsApp szerint a viev once fotóküldési mód kiválóan alkalmas "szenzitív" tartalmak küldésére, bár azt a cég weboldalán található kérdezz/felelek szekció is megerősíti, hogy gondolkodás nélkül így sem szabad bármit rábízni erre a "védelemre". Így például minden további nélkül készíthető képernyőfotó, vagy képernyővideó a küldött képről, ráadásul erről más platformokkal (pl. Snapchat) ellentétben a feladó még csak értesítést sem kap.

Ha ez nem lenne elég, a sértőnek jelölt tartalmak automatikusan láthatóvá válnak a WhatsApp moderátorai számára.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.