:

Szerző: Koi Tamás

2021. július 2. 11:49

A Windows 11-gyel búcsúzik a "kékhalál"

A Windows 11 több szempontból az egyik legjelentősebb dizájnmegújulást hozza a Windowsok életében. Számos elem mellett változik a Windows 3.0-val megjelent "kékhalál" is.

A Windows 11-gyel megváltoztatja az operációs rendszer rettegett hibajelentő képernyőjét, vagyis a "kékhalál" képernyőt a Microsoft - számol be a The Verge. A kékhalál ugyanakkor nem tűnik el, csupán a színe változik kékről feketére, azaz végzetes hiba során továbbra is láthatjuk majd a :( emotikont, a QR-kódot és az úgynevezett "stop code"-ot is, ami tulajdonképpen maga a hiba oka.

black-screen-of-death-in-windows-11

A román IT nem csak a bérekben előz minket

A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A román IT nem csak a bérekben előz minket A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A Windows 11 jelenlegi preview kiadása egyébként a korábbi hasonló változatokkal egyezően zöld színű kékhalált használ, ám a lap úgy tudja, hogy ezt a végleges verzióban feketére cserélik majd, hogy ezzel is jobban passzoljon a háttér a Windows 11 bejelentkező képernyőjének és a leállítási képernyőnek alap háttérszínéhez. 

A kékhalál utoljára 2012-ben, a Windows 8-cal változott meg jelentősebb mértékben, akkor került rá a szomorú emotikon, 2016-tól pedig a Windows 10-es kékhalálok esetében feltűnt a QR-kód is.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról