Szerző: Koi Tamás

2021. július 2. 11:49

A Windows 11-gyel búcsúzik a "kékhalál"

A Windows 11 több szempontból az egyik legjelentősebb dizájnmegújulást hozza a Windowsok életében. Számos elem mellett változik a Windows 3.0-val megjelent "kékhalál" is.

A Windows 11-gyel megváltoztatja az operációs rendszer rettegett hibajelentő képernyőjét, vagyis a "kékhalál" képernyőt a Microsoft - számol be a The Verge. A kékhalál ugyanakkor nem tűnik el, csupán a színe változik kékről feketére, azaz végzetes hiba során továbbra is láthatjuk majd a :( emotikont, a QR-kódot és az úgynevezett "stop code"-ot is, ami tulajdonképpen maga a hiba oka.

black-screen-of-death-in-windows-11

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Windows 11 jelenlegi preview kiadása egyébként a korábbi hasonló változatokkal egyezően zöld színű kékhalált használ, ám a lap úgy tudja, hogy ezt a végleges verzióban feketére cserélik majd, hogy ezzel is jobban passzoljon a háttér a Windows 11 bejelentkező képernyőjének és a leállítási képernyőnek alap háttérszínéhez. 

A kékhalál utoljára 2012-ben, a Windows 8-cal változott meg jelentősebb mértékben, akkor került rá a szomorú emotikon, 2016-tól pedig a Windows 10-es kékhalálok esetében feltűnt a QR-kód is.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 28. 16:59

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!