Szerző: Koi Tamás

2021. július 2. 11:49

A Windows 11-gyel búcsúzik a "kékhalál"

A Windows 11 több szempontból az egyik legjelentősebb dizájnmegújulást hozza a Windowsok életében. Számos elem mellett változik a Windows 3.0-val megjelent "kékhalál" is.

A Windows 11-gyel megváltoztatja az operációs rendszer rettegett hibajelentő képernyőjét, vagyis a "kékhalál" képernyőt a Microsoft - számol be a The Verge. A kékhalál ugyanakkor nem tűnik el, csupán a színe változik kékről feketére, azaz végzetes hiba során továbbra is láthatjuk majd a :( emotikont, a QR-kódot és az úgynevezett "stop code"-ot is, ami tulajdonképpen maga a hiba oka.

black-screen-of-death-in-windows-11

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A Windows 11 jelenlegi preview kiadása egyébként a korábbi hasonló változatokkal egyezően zöld színű kékhalált használ, ám a lap úgy tudja, hogy ezt a végleges verzióban feketére cserélik majd, hogy ezzel is jobban passzoljon a háttér a Windows 11 bejelentkező képernyőjének és a leállítási képernyőnek alap háttérszínéhez. 

A kékhalál utoljára 2012-ben, a Windows 8-cal változott meg jelentősebb mértékben, akkor került rá a szomorú emotikon, 2016-tól pedig a Windows 10-es kékhalálok esetében feltűnt a QR-kód is.

a címlapról