:

Szerző: Koi Tamás

2021. június 29. 11:11

Leszámol a Telenor a régi SIM-mel, de nem úgy

A Vodafone Magyarország és a Telekom után a Telenor is bevezeti a megkurtított SIM-hordozókat, így a cég szolgáltatásaihoz használatos SIM-ek a korábbinál jóval kisebb csomagolásban érkeznek a jövőben.

Csökkenti a SIM-ek csomagolási méretét a Telenor Magyarország, vagyis az eddig jellemzően bankkártya-méretű plasztikok feleakkorák lesznek, beleértve természetesen a fóliacsomagolást is. 

telenor_sim

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Bár a Telenor közleménye szerint egy 25 éve még modernnek számító, mára elavult megoldástól "búcsúzik" a szolgáltató, egyelőre szó sincs a fizikai SIM-ek kivezetéséről, illetve az eSIM-ek megjelenésére is várni kell még - utóbbi továbbra is kizárólag a Magyar Telekomnál érhető el, jóllehet mindkét versenytárs szolgáltató azt kommunikálta korábban, hogy 2021-ben náluk is megjelenik az eSIM, ami végképp környezetbarát megoldásnak számít.

Az eSIM bevezetését legfőképpen az Apple-készülékek tulajdonosai sürgetik a szolgáltatóknál, más gyártónál távolról sem számít olyan elterjedtnek a technológia, illetve szinte kizárólag felsőkategóriás okostelefonoknál, esetleg okosóráknál találkozni a fixen beépített, programozható SIM-chippel.

A Telenor által most bemutatott zsugorítós megoldás nem teljesen új keletű, a Vodafone 2019 decemberében vezette be a csökkentett méretű SIM-csomagolást a magyar piacra, majd 2020-ban a Telekomnál is megjelent ez a formátum.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.