Szerző: Koi Tamás

2021. június 29. 11:11

Leszámol a Telenor a régi SIM-mel, de nem úgy

A Vodafone Magyarország és a Telekom után a Telenor is bevezeti a megkurtított SIM-hordozókat, így a cég szolgáltatásaihoz használatos SIM-ek a korábbinál jóval kisebb csomagolásban érkeznek a jövőben.

Csökkenti a SIM-ek csomagolási méretét a Telenor Magyarország, vagyis az eddig jellemzően bankkártya-méretű plasztikok feleakkorák lesznek, beleértve természetesen a fóliacsomagolást is. 

telenor_sim

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Bár a Telenor közleménye szerint egy 25 éve még modernnek számító, mára elavult megoldástól "búcsúzik" a szolgáltató, egyelőre szó sincs a fizikai SIM-ek kivezetéséről, illetve az eSIM-ek megjelenésére is várni kell még - utóbbi továbbra is kizárólag a Magyar Telekomnál érhető el, jóllehet mindkét versenytárs szolgáltató azt kommunikálta korábban, hogy 2021-ben náluk is megjelenik az eSIM, ami végképp környezetbarát megoldásnak számít.

Az eSIM bevezetését legfőképpen az Apple-készülékek tulajdonosai sürgetik a szolgáltatóknál, más gyártónál távolról sem számít olyan elterjedtnek a technológia, illetve szinte kizárólag felsőkategóriás okostelefonoknál, esetleg okosóráknál találkozni a fixen beépített, programozható SIM-chippel.

A Telenor által most bemutatott zsugorítós megoldás nem teljesen új keletű, a Vodafone 2019 decemberében vezette be a csökkentett méretű SIM-csomagolást a magyar piacra, majd 2020-ban a Telekomnál is megjelent ez a formátum.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 28. 16:24

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!