Szerző: Koi Tamás

2021. június 10. 14:19

Két kamera is lehet a Facebook okosóráján

A vizuális kommunikációra gyúrhat rá első okosórájával a Facebook, mely kiszivárgott hírek szerint jövő nyáron kerülhet forgalomba.

Újabb részletek szivárognak ki a Facebook színfalak mögött készülő első okosórájáról, pedig a premierig - ha lehet hinni a pletykáknak - még több mint egy év is hátra lehet. A The Verge most arról kapott fülest, hogy az állítólagos okosórában kamera is lesz, méghozzá egyből kettő.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Ezek elsődleges célja természetesen, hogy még több fotó kerüljön az Instagramra, és még többet videochateljenek egymással a felhasználók Messengeren, vagyis pörögjenek a Facebook saját platformjai. A technológiai megvalósítás még kérdéses, a cikk szerint mindenesetre a kamerák alapesetben el lesznek rejtve részben a csuklópántba, illetve a hátlapi, 1080p felbontású kamerával csak akkor lehet fotózni, ha az órát lepattintják a szíj-foglalatról.

Hogy mennyire életszerű egy órával fotózni, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy eddig egyetlen cég sem igazán tudott épkézláb megoldással szolgálni ezen a téren - kérdés, hogy ez jövőre ez sikerülhet-e a Facebooknak.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:19

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.