Szerző: Koi Tamás

2021. június 10. 14:19

Két kamera is lehet a Facebook okosóráján

A vizuális kommunikációra gyúrhat rá első okosórájával a Facebook, mely kiszivárgott hírek szerint jövő nyáron kerülhet forgalomba.

Újabb részletek szivárognak ki a Facebook színfalak mögött készülő első okosórájáról, pedig a premierig - ha lehet hinni a pletykáknak - még több mint egy év is hátra lehet. A The Verge most arról kapott fülest, hogy az állítólagos okosórában kamera is lesz, méghozzá egyből kettő.

Ezek elsődleges célja természetesen, hogy még több fotó kerüljön az Instagramra, és még többet videochateljenek egymással a felhasználók Messengeren, vagyis pörögjenek a Facebook saját platformjai. A technológiai megvalósítás még kérdéses, a cikk szerint mindenesetre a kamerák alapesetben el lesznek rejtve részben a csuklópántba, illetve a hátlapi, 1080p felbontású kamerával csak akkor lehet fotózni, ha az órát lepattintják a szíj-foglalatról.

Hogy mennyire életszerű egy órával fotózni, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy eddig egyetlen cég sem igazán tudott épkézláb megoldással szolgálni ezen a téren - kérdés, hogy ez jövőre ez sikerülhet-e a Facebooknak.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról