Szerző: Koi Tamás

2021. június 8. 13:04

Számos nagy forgalmú weboldalt magával rántott ma délelőtt a Fastly üzemzavara

Számos nagy forgalmú internetes oldal elérhetetlenné vált magyar idő szerint a késő délelőtti órákban a Fastly nevű felhős tartalomközvetítő hálózatában bekövetkezett üzemzavar miatt.

A tartalomközvetítő hálózatot (CDN) üzemeltető Fastly rendszereiben bekövetkezett ma délelőtti üzemzavar jelentős kiesést okozott több, nagy nemzetközi forgalmat bonyolító weboldal illetve szolgáltatás elérésében. A délelőtti órákban elesett több jelentős médiaplatform, így a CNN, a BBC, a Financial Times és a The Guardian is, emellett fennakadások voltak olyan szolgáltatók rendszereiben is, mint a PayPal, a Hulu és a Vimeo.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A Fastly szolgáltatásának a lényege, hogy a nagy globális webes szereplőknek egy olyan hálózatot nyújtanak, amely gyorsabb elérést biztosít az oldalukhoz azáltal, hogy nem egyetlen szerverről érhetők el, hanem egyszerre több szerverről is hozzáférhetők a tartalmaik. A Fastly szolgáltatásai különösen népszerűnek számítanak a médiaszolgáltatók körében, a globálisan jelentkező probléma nem véletlenül érintett elsősorban ilyen profilú szolgáltatókat, cégeket. A szolgáltatónál tapasztalható üzemzavar a jelek szerint különösen súlyosan érintette Nagy-Britanniát, ahol a jelentős médiaszolgáltatók weboldalai mellett a brit kormányzat hivatalos oldala is elérhetetlenné vált. Az ügy részleteiről a későbbiekben ígért tájékoztatást a Fastly.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:22

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.