Szerző: Koi Tamás

2021. június 8. 13:04

Számos nagy forgalmú weboldalt magával rántott ma délelőtt a Fastly üzemzavara

Számos nagy forgalmú internetes oldal elérhetetlenné vált magyar idő szerint a késő délelőtti órákban a Fastly nevű felhős tartalomközvetítő hálózatában bekövetkezett üzemzavar miatt.

A tartalomközvetítő hálózatot (CDN) üzemeltető Fastly rendszereiben bekövetkezett ma délelőtti üzemzavar jelentős kiesést okozott több, nagy nemzetközi forgalmat bonyolító weboldal illetve szolgáltatás elérésében. A délelőtti órákban elesett több jelentős médiaplatform, így a CNN, a BBC, a Financial Times és a The Guardian is, emellett fennakadások voltak olyan szolgáltatók rendszereiben is, mint a PayPal, a Hulu és a Vimeo.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

A Fastly szolgáltatásának a lényege, hogy a nagy globális webes szereplőknek egy olyan hálózatot nyújtanak, amely gyorsabb elérést biztosít az oldalukhoz azáltal, hogy nem egyetlen szerverről érhetők el, hanem egyszerre több szerverről is hozzáférhetők a tartalmaik. A Fastly szolgáltatásai különösen népszerűnek számítanak a médiaszolgáltatók körében, a globálisan jelentkező probléma nem véletlenül érintett elsősorban ilyen profilú szolgáltatókat, cégeket. A szolgáltatónál tapasztalható üzemzavar a jelek szerint különösen súlyosan érintette Nagy-Britanniát, ahol a jelentős médiaszolgáltatók weboldalai mellett a brit kormányzat hivatalos oldala is elérhetetlenné vált. Az ügy részleteiről a későbbiekben ígért tájékoztatást a Fastly.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.