Szerző: Koi Tamás

2021. június 8. 13:04

Számos nagy forgalmú weboldalt magával rántott ma délelőtt a Fastly üzemzavara

Számos nagy forgalmú internetes oldal elérhetetlenné vált magyar idő szerint a késő délelőtti órákban a Fastly nevű felhős tartalomközvetítő hálózatában bekövetkezett üzemzavar miatt.

A tartalomközvetítő hálózatot (CDN) üzemeltető Fastly rendszereiben bekövetkezett ma délelőtti üzemzavar jelentős kiesést okozott több, nagy nemzetközi forgalmat bonyolító weboldal illetve szolgáltatás elérésében. A délelőtti órákban elesett több jelentős médiaplatform, így a CNN, a BBC, a Financial Times és a The Guardian is, emellett fennakadások voltak olyan szolgáltatók rendszereiben is, mint a PayPal, a Hulu és a Vimeo.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Fastly szolgáltatásának a lényege, hogy a nagy globális webes szereplőknek egy olyan hálózatot nyújtanak, amely gyorsabb elérést biztosít az oldalukhoz azáltal, hogy nem egyetlen szerverről érhetők el, hanem egyszerre több szerverről is hozzáférhetők a tartalmaik. A Fastly szolgáltatásai különösen népszerűnek számítanak a médiaszolgáltatók körében, a globálisan jelentkező probléma nem véletlenül érintett elsősorban ilyen profilú szolgáltatókat, cégeket. A szolgáltatónál tapasztalható üzemzavar a jelek szerint különösen súlyosan érintette Nagy-Britanniát, ahol a jelentős médiaszolgáltatók weboldalai mellett a brit kormányzat hivatalos oldala is elérhetetlenné vált. Az ügy részleteiről a későbbiekben ígért tájékoztatást a Fastly.

a címlapról