Szerző: Koi Tamás

2021. június 3. 13:56

Fogyasztóvédelmi nagyágyú szállt be az Apple ellen folyó EU-s vizsgálatba

A legnagyobb uniós fogyasztóvédelmi szervezet, az European Consumer Organisation is beszállt harmadik félként az Európai Bizottság vizsgálatába, mely azt próbálja feltárni, hogy az Apple a zenei streaming piacon piactorzító magatartást tanúsított-e.

Európa legnagyobb fogyasztóvédelmi lobbiszervezete, az European Consumer Organisation (BEUC) is beszáll az Európai Bizottság versenyjogi eljárásába, melyet az Apple ellen indított az Unió végrehajtó szerve azzal a feltételezéssel, hogy a cég uniós jogos sértett az App Store feltételeivel, ezzel torzítva a versenyt egyebek mellett a zenei streaming szolgáltatások piacán.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az ügyet kirobbantó Spotify 2019 tavaszán jelentette be, hogy bepanaszolja az Apple-t az Európai Bizottság versenyügyi hivatalánál, amiért szerinte a cupertinói óriás tisztességtelen módszerekkel próbálja korlátozni a versenyt azokon a piacokon, melyekre saját ökoszisztémája is kiterjed. A Spotify beadványának középpontjában az az egyébként már számos más, tartalomipari szereplő, így köztük többek közt a Netflix által is kifogásolt "Apple adó" áll, melyet az Apple minden, az App Store-ból letöltött alkalmazáson belül kezdeményezett fizetési tranzakció után beszed. Vagy legalábbis majdnem.

A BEUC a vizsgálat kezdeti szakaszában kért engedélyt a Bizottságtól arra, hogy érintett harmadik félként csatlakozhasson az eljáráshoz, ezzel a Spotify és az Apple álláspontja mellett a vizsgálat során kikérik, illetve értékelik a fogyasztóvédelmi szervezet álláspontját, felvetéseit is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról