:

Szerző: Koi Tamás

2021. május 31. 14:08

Nyolc perc az új okostelefon-töltési rekord

Az okostelefon-piacon a megapixel- és kameramodul-hajhászás mellett egyre népszerűbb trend a készülékek töltési idejének minimálisra redukálása. Az ezen a téren folyó versenyben most úgy tűnik, a Xiaomi került az élre.

Az okostelefon-gyártók, azokon belül is leginkább a kínai piaci szereplők előszeretettel versenyeznek az általuk kínált készülékek bizonyos, jól mérhető képességeit illetően, nem véletlen, hogy a töltési idő leszorítása manapság egyre hangsúlyosabb szerephez jut a tervezés során, hogy aztán idővel ilyen demók, majd később kereskedelmi termékek születhessenek:

A Xiaomi módosított Mi 11 Prója, pontosabban annak 4000 mAh-s akkumulátora a bemutató tanúsága szerint nyolc perc alatt feltöltött egy 200 W-os vezetékes töltőről, de egy 120 W-os vezeték nélküli töltő esetében is megvolt a teljes töltés negyed óra alatt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A végén persze mindig úgy alakul, hogy a kereskedelmi forgalomba ennél azért jóval szerényebb képességű töltési rendszerek szivárognak le, aminek többnyire két oka van. Egyrészt az akkumulátorok ennyire gyors töltése a mai napig nem szavatolja azok tartós használatát, másrészt az ekkora teljesítményű töltők túl ormótlanok ahhoz, hogy az ember mindenhová magával cipelje őket, ha meg úgyis otthon vagy az irodában van, akkor feltételezhetően jut idő a lassabb töltésre is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.