Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 12. 16:24

Novemberben érkezik az Intel legfrissebb asztali processzora

Fél év múlva jelenhet meg az Intel első 10 nanométeres asztali processzora, az Alder Lake-S.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Iparági értesülések szerint már csak néhány hónapot kell várni az Intel vadiúj asztali processzorára. A 12. generációs Core processzorok egy sor fejlesztést mutatnak majd be, amelyek közül több a piacon először válik majd elérhetővé a vásárlók számára. Ezek közül az első a heterogén (vagy hibrid) x86-os architektúra. Az Alder Lake ugyanis nyolc darab teljesítményre kihegyezett Golden Cove, illetve ugyanennyi, szerényebb képességű, ám jóval takarékosabb Gracemont magot fog tartalmazni. Előbbiek magonként két végrehajtószálat kínálnak majd, így a CPU összese 24 szálon lesz képes dolgozni. Az Alder Lake másik technikai csemegéje, hogy az integrált memóriavezérlő a DDR4 mellett már a DDR5 szabványú memóriákat is támogatni fogja, így csak alaplapok gyártóin múlik majd, hogy egyes termékeiket melyik típushoz készítik fel, azaz milyen DIMM foglaltok kerülnek majd az áramkörökre. Végül, de nem utolsó sorban a PCI Express 5.0-s verziójának támogatása is bekerül a chipbe, az aktuálisan elérhető szabvány sávszélességének kétszeresét kínálva.intel-alder-lake-s

 

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.