Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 12. 16:24

Novemberben érkezik az Intel legfrissebb asztali processzora

Fél év múlva jelenhet meg az Intel első 10 nanométeres asztali processzora, az Alder Lake-S.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Iparági értesülések szerint már csak néhány hónapot kell várni az Intel vadiúj asztali processzorára. A 12. generációs Core processzorok egy sor fejlesztést mutatnak majd be, amelyek közül több a piacon először válik majd elérhetővé a vásárlók számára. Ezek közül az első a heterogén (vagy hibrid) x86-os architektúra. Az Alder Lake ugyanis nyolc darab teljesítményre kihegyezett Golden Cove, illetve ugyanennyi, szerényebb képességű, ám jóval takarékosabb Gracemont magot fog tartalmazni. Előbbiek magonként két végrehajtószálat kínálnak majd, így a CPU összese 24 szálon lesz képes dolgozni. Az Alder Lake másik technikai csemegéje, hogy az integrált memóriavezérlő a DDR4 mellett már a DDR5 szabványú memóriákat is támogatni fogja, így csak alaplapok gyártóin múlik majd, hogy egyes termékeiket melyik típushoz készítik fel, azaz milyen DIMM foglaltok kerülnek majd az áramkörökre. Végül, de nem utolsó sorban a PCI Express 5.0-s verziójának támogatása is bekerül a chipbe, az aktuálisan elérhető szabvány sávszélességének kétszeresét kínálva.intel-alder-lake-s

 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 05:23

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.