Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 10. 16:15

A memóriamodulok piacának ásza is teljes gőzzel ráállt a DDR5-re

Csupán néhány hónap kérdése és piacra kerül az első, DDR5 szabványú memóriamodult támogató PC-s platform. A generációváltásban érintett gyártók jóformán mindegyike készül a bemutatkozásra.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A DRAM-okkal foglalkozó nagyvállalatok már hónapok óta szállítják az első generációs DDR5 chipeket, így már a modulokat tervező szereplőkön a sor, hogy előálljanak az első termékekkel. Friss hírek szerint a memóriamodulok piacát utcahosszal vezető Kingston már az első túlhajtott, illetve túlhajtható termék mintapéldányaival is elkészült, amelyeket már az alaplapgyártók is megkaptak. A termék(ek) órajeléről egyelőre nincs hír, annyi azonban bizonyos, hogy a Kingston terméke programozható tápvezérlővel (PMIC) érkezik, amely lehetőséget nyújt a működés szempontjából kritikus feszültségértékek széles körű módosítására. A DDR5-ben egyébként hatalmas potenciál lakozik, közép- és hosszútávon effektív 10 000 MHz-ig skálázhatják a chipek órajelét, miközben a modulok kapacitása elérheti a fél terabájtot. Az első, DDR5-ös (is) támogató platformot az Intel készíti az idei év utolsó negyedévére datált Alder Lake-S formájában.

dimm

 

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 04:33

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.