Szerző: Asztalos Olivér

2021. május 3. 14:12

Saját gyártósorain termelt lapkákra bízza üzemeinek vezérlését a TSMC

Az AMD Epyc szerverprocesszoraival fejleszti tovább kritikus gyárvezérlő rendszerét a TSMC.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A döntés több szempontból is érdekes. Egyrészt, üzleti kritikus rendszerekhez eddig jellemzően valamilyen Intel Xeon (vagy IBM mainframe) rendszert választottak a cégek, most azonban úgy fest, az AMD-nek sikerült meggyőznie gyártópartnerét saját fejlesztésének megbízhatóságáról. Az Epyc-alapú rendszerek az üzem gyártósorait, illetve az azokhoz kapcsolódó különféle kritikus paramétereket (gyártási sebesség, gáz- és vízáramlás, áramfogyasztás) vezérlik majd. A fejlett virtualizációnak hála egy szerveren akár 1000 virtuális gép is futhat, mellyel ugyanennyi eszköz vezérelhető.

tsmc_fab

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról