Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 22. 14:09

Részletesebb beállításokat kap a Raspberry Pi hivatalos lemezkép-készítője

A Raspberry Pi Imager 1.6 egyszerű felülete megmarad, a haladó felhasználók azonban abból egy sor új funkciót is előhívhatnak.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Megérkezett a Raspberry Pi Imager 1.6-os verziója: a népszerű, egyetlen áramköri lapkára zsúfolt számítógép hivatalos lemezkép-készítőjének egyszerű felhasználói felülete első pillantásra nem változik, a Ctrl+Shift+X billentyűkombinációt lenyomva azonban már egy új menü is előhívható az alkalmazásban. A felület a készítendő lemezképek sokkal részletesebb testreszabására is lehetőséget ad, a hostname megváltoztatásától az SSH beállításán át egészen a Wi-Fi hálózat előzetes konfigurálásáig. A beállított konfiguráció ráadásul a későbbi lemezképekhez el is menthető. Az új Raspberry Pi Imager már letölthető, Windows, macOS, Ubuntu, illetve Raspberry Pi OS platformokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról