Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 22. 14:09

Részletesebb beállításokat kap a Raspberry Pi hivatalos lemezkép-készítője

A Raspberry Pi Imager 1.6 egyszerű felülete megmarad, a haladó felhasználók azonban abból egy sor új funkciót is előhívhatnak.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Megérkezett a Raspberry Pi Imager 1.6-os verziója: a népszerű, egyetlen áramköri lapkára zsúfolt számítógép hivatalos lemezkép-készítőjének egyszerű felhasználói felülete első pillantásra nem változik, a Ctrl+Shift+X billentyűkombinációt lenyomva azonban már egy új menü is előhívható az alkalmazásban. A felület a készítendő lemezképek sokkal részletesebb testreszabására is lehetőséget ad, a hostname megváltoztatásától az SSH beállításán át egészen a Wi-Fi hálózat előzetes konfigurálásáig. A beállított konfiguráció ráadásul a későbbi lemezképekhez el is menthető. Az új Raspberry Pi Imager már letölthető, Windows, macOS, Ubuntu, illetve Raspberry Pi OS platformokra.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 13:08

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!