Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 19. 12:16

Magyar fejlesztők az Apache Spark Committerek listáján

Somogyi Gábor és Piros Attila Zsolt budapesti szoftvermérnökök kerültek be az Apache Spark forráskódjának kapuőrei közé.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Magyar fejlesztőkkel bővül az Apache Spark Committerek listája, a jelenleg a Cloudera szoftvermérnökeként dolgozó Somogyi Gábor és Piros Attila Zsolt személyében. Ahogy a nyílt forrású projekteknél általában, úgy a széles körben, a világ legnagyobb cégeinél is használt, az Apache Software Foundation által fenntartott Apache Spark adatelemző motornál is a committerek azok, akik jogosultak a forráskódot érintő változtatások elfogadására - azaz ők döntik el, milyen változások, újdonságok kerülhetnek be a Sparkba. Az Apache Spark Committer listán főként az Egyeült Államokban és Kínában dolgozó fejlesztők sorakoznak, olyan cégek képviseletében, mint Databricks, a Facebook, a Google, az Apple, az Oracle, a Netflix, a Huawei vagy épp a Tencent - a lajstromot pedig mára budapesti fejlesztők is bővítik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról