Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 5. 13:04

Gamereknek készített okosszemüveget a Razer

Nem AR headsetről van szó, a gyártó egy mezei szemüveg száraiba préselt hangszórókat.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Okosszemüveget jelentett be a Razer, a gyártó Anzu névre keresztelt terméke egy hagyományos, igény szerint kékfény-szűrő vagy napszemüveg lencsékkel szerelt szemüveg, amelynek száraiban egy-egy 16 milliméteres hangszóró, illetve a vezérléshez mindkét oldalon érintésérzékeny felület is helyet kapott. Utóbbi bökdösésével a szabályozható csatlakoztatott eszközökön lejátszott zene, fogadhatók a bejövő hívások, illetve a hangalapú asszisztensek is vezérelhetők. A gyártó szerint továbbá a Bluetooth kapcsolatok késleltetését az eszközzel 60 ms-ra tudta visszanyesni, így az eszköz játékhoz is használható lehet. Egy feltöltéssel a szemüveg nagyjából öt óra lejátszást bír ki - tölteni pedig a két szárat külön-külön kell, azok ugyanis teljesen önálló egységekként működnek. Az Anzu szemüvegek a gyártó weboldaláról már megrendelhetők, nettó 200 dolláros áron.

razeranzu

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról