Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 24. 14:01

Az Oppónál is zajlik a távoli vezeték nélküli töltés fejlesztése

A gyártó által demózott megoldás 10 centiméter távolságból is képes tölteni a készülékeket.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Xiaomi után most az Oppo is távoli vezeték nélküli töltési megoldást demózott, noha a riválisnál számottevően kisebb hatótávolság mellett. Az Oppo fejlesztése a töltőtől akár 10 centiméter távolságra is képes maximum 7,5 watt teljesítménnyel tölteni a technológiát támogató telefonokat - amit a gyártó videójában korábban már belengetett, feltekerhető kijelzős koncepciótelefonjával demonstrált. Ezzel szemben a Xiaomi akár több méteres hatótávot ígér. A megoldás piaci rajtjáról az Oppo egyelőre nem beszélt, a demó mindenesetre jól mutatja, hogy a vezeték nélküli töltés következő mérföldkövét jelentő technológiával több gyártó is aktívan foglalkozik.

oppowrls

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.