:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 19. 13:56

Így rázná Rick Astley egy modern okostelefon kameráján keresztül

A mesterséges intelligencia egyszer állítólag majd véget vet az emberiség létezésének, de addig is számos nehéz feladatban a segítségünkre siet, mint például gyógyszerkutatás, időjárás-modellezés, gyártástervezés és Rick Astley legendás videoklipjének a felskálázása 4K-ra.

A világon kétféle ember él, akit már legalább egyszer Rickrolloztak, és akit csak eztán fognak - nos számukra jó hír, hogy ez már jó eséllyel a kor technológiai követelményeinek megfelelően fog történni, ahogy 2021-ben kell, 4K-ban, 60 fps-sel.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Rick Astley 1987-es Never Gonna Give You Up című slágerének berobbanásakor ha egy átlagembert megkérdeztek volna, milyen lesz a jövő 2021-ben, alighanem mindenki minimum repülő autókat vizionált volna, és bár ezekből végül nem lett semmi (vagy alig), a babaarcú Rick Astley továbbra is az egyik legismertebb figurája az internetnek (az eredeti videoklip 871 millió lejátszásnál jár), még ha egyesek nem is feltétlenül készakarva akarták megismerni.

03:33
 

Rick Astley - Never Gonna Give You Up (Remastered 4K 60 FPS)

Még több videó

Már korábban láthattunk rá szép számmal példát, hogy az MI a régi videofelvételekkel mit tud művelni, így csak idő kérdése volt, hogy valaki Rick Astley legendás koreográfiájára is ráeressze a Topaz videofeljavító MI-t és egy interpolációs eszközt, ezzel a mindig laza és fiatalos Astley ha lehet még lazább lett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.