Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 16. 15:12

Színes kijelzővel érkezik a PocketBook legújabb e-book olvasója

Az InkPad Colorban dolgozó, új generációs Kaleido panel 4096 szín megjelenítésére képes.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Színes kijelzős e-book olvasót jelentett be a PocketBook: a gyártó 7,8 hüvelykes InkPad Color modellje az E Ink legújabb fejlesztését, a második generációs Kaleido panelt használja. A kijelző felbontása 1404x1872 képpont, amely 300 DPI-t produkál monokróm és 100 DPI-t színes tartalmak kirajzolásánál, továbbá 4096 szín megjelenítésére képes - noha ezek a paraméterek megegyeznek a Kaleido panel első generációjának képességeivel, az új modell azonban élénkebb színeket és pörgősebb képfrissítést ígér. Az e-book olvasó 8 milliméter vékony és 225 grammot nyom, akkumulátora pedig 2900 mAh kapacitású. A belső tárhely mérete 32 gigabájt, arra az e-bookok mellett hangoskönyvek is feltölthetők, amelyeket akár vezeték nélküli fülhallgatóval is hallgathatunk, a Bluetooth 5.1 támogatásnak hála. A PocketBook InkPad Color nettó 329 dolláros árcédulával vásárolható meg.

inkpadcolor

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.