Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 1. 14:50

Rövid videórészleteket is megoszthatóvá tesz a YouTube

A kísérleti jelleggel rajtoló Clips funkció a Twitch felhasználóknak már ismerős lehet.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Új funkciót tesztel a YouTube, a videómegosztó felületén egyelőre kísérleti jelleggel bevezetett "Clips" megoldással a tartalomkészítők és a nézők is megoszthatnak rövid, néhány másodperces részleteket az oldalra már feltöltött videókból. Ehhez egy új "Share Clip" gomb tűnik fel a videók alatt, amelyre kattintva a felhasználók egy egyszerű szerkesztőfelületet kapnak, ahol kijelölhetik, hogy az adott videónak melyik, legfeljebb 60 másodperces szakaszát osztanák meg. A megoldás először csak néhány YouTube csatornánál válik elérhetővé, kizárólag asztali böngészőn keresztül - a Google ígérete szerint ugyanakkor már az Andorid és iOS támogatás is úton van. A Clips a Twitch felületéről már ismerős lehet, az elsősorban játékosokat célzó videóstreaming szolgáltatás hasonló funkciója kifejezetten népszerűnek bizonyult, jó eséllyel a Google-t is utóbbi ihlette a frissítésre.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.