:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 22. 12:00

90 hertzes, notebookokba szánt OLED kijelzők tömeggyártásába fog a Samsung

A 14 hüvelykes panelekkel szerelt laptopokból még idén számos modell napvilágot láthat.

OLED notebook kijelzőkkel szórja meg a piacot a Samsung: mint a koreai cég közölte, márciustól nagy mennyiségben elkezdi a 14 hüvelykes, kifejezetten noteszgépekbe szánt, 90 hertzes OLED panelek gyártását - ennek megfelelően pedig számos gyártótól számíthatunk idén OLED kijelzős notebookokra.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Noha egy-egy hasonló technológiával készült laptopot már most is el lehet csípni a piacon, a 90 hertzes frissítési ráta utóbbiakhoz képest is komoly előrelépésnek mondható, amely akár a játékosok figyelmét is felkeltheti. Míg a hasonló értékek a felső kategóriás okostelefonok OLED kijelzőinél lassan már alapvetőnek számítanak, a notebookok szegmense eddig még alig tapogatózott ebbe az irányba - a Samsung frissen bejelentett paneljei lehetnek az első 90 hertzes, 14 hüvelykes laptopokba szánt OLED kijelzők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 17:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.