:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 18. 15:42

Nem férnek többé hozzá a Chrome Synchez a harmadik féltől származó, chromiumos böngészők

A Google márciusban korlátozza privát Chrome API-jának elérését.

Leszámol a Chrome Sync funkciót illetéktelenül használó, Chromium alapú böngészőkkel a Google. Mint a cég szűkszavú közleményében beszámolt róla, egy a közelmúltban végzett ellenőrzése során kiderült, több harmadik féltől származó, Chromiumra építő böngésző fejlesztői is illetéktelenül építették be termékükbe a Google Sync, illetve Click to Call funkcióit, amelyeket a vállalat csak saját szoftvereibe szánt. Ezekben a böngészőkben a felhasználóknak, lehetőségük volt bejelentkezni Google-fiókjukba, és azzal szinkronizálni különböző böngészési adataikat, akárcsak a Chrome felületén.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google idén március 15-tel ezért korlátozza a hozzáférést privát Chrome API-jaihoz, elvágva a külső böngészők hozzáférését a Chrome Sync-től. Az érintett Chromium alapú böngészőkből begyűjtött felhasználói adatok a Google-fiókokban továbbra is hozzáférhetők maradnak, további szinkronizálásra azonban már nem lesz lehetőség.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 19:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.