Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 18. 15:42

Nem férnek többé hozzá a Chrome Synchez a harmadik féltől származó, chromiumos böngészők

A Google márciusban korlátozza privát Chrome API-jának elérését.

Leszámol a Chrome Sync funkciót illetéktelenül használó, Chromium alapú böngészőkkel a Google. Mint a cég szűkszavú közleményében beszámolt róla, egy a közelmúltban végzett ellenőrzése során kiderült, több harmadik féltől származó, Chromiumra építő böngésző fejlesztői is illetéktelenül építették be termékükbe a Google Sync, illetve Click to Call funkcióit, amelyeket a vállalat csak saját szoftvereibe szánt. Ezekben a böngészőkben a felhasználóknak, lehetőségük volt bejelentkezni Google-fiókjukba, és azzal szinkronizálni különböző böngészési adataikat, akárcsak a Chrome felületén.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A Google idén március 15-tel ezért korlátozza a hozzáférést privát Chrome API-jaihoz, elvágva a külső böngészők hozzáférését a Chrome Sync-től. Az érintett Chromium alapú böngészőkből begyűjtött felhasználói adatok a Google-fiókokban továbbra is hozzáférhetők maradnak, további szinkronizálásra azonban már nem lesz lehetőség.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról