Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 18. 15:42

Nem férnek többé hozzá a Chrome Synchez a harmadik féltől származó, chromiumos böngészők

A Google márciusban korlátozza privát Chrome API-jának elérését.

Leszámol a Chrome Sync funkciót illetéktelenül használó, Chromium alapú böngészőkkel a Google. Mint a cég szűkszavú közleményében beszámolt róla, egy a közelmúltban végzett ellenőrzése során kiderült, több harmadik féltől származó, Chromiumra építő böngésző fejlesztői is illetéktelenül építették be termékükbe a Google Sync, illetve Click to Call funkcióit, amelyeket a vállalat csak saját szoftvereibe szánt. Ezekben a böngészőkben a felhasználóknak, lehetőségük volt bejelentkezni Google-fiókjukba, és azzal szinkronizálni különböző böngészési adataikat, akárcsak a Chrome felületén.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A Google idén március 15-tel ezért korlátozza a hozzáférést privát Chrome API-jaihoz, elvágva a külső böngészők hozzáférését a Chrome Sync-től. Az érintett Chromium alapú böngészőkből begyűjtött felhasználói adatok a Google-fiókokban továbbra is hozzáférhetők maradnak, további szinkronizálásra azonban már nem lesz lehetőség.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:33

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.