Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 27. 14:12

Guruló, vészhelyzeti felderítődrónt mutatott be a Sphero-spinoff CO6

A kis méretű, strapabíró drón saját mobilhálózati kapcsolatot is kap, a "korlátlan" hatótávolság végett.

Új, kifejezetten a vészhelyzeti beavatkozó egységek támogatására szánt, guruló drónt jelentett be a Company Six (röviden CO6). Utóbbi vállalat az egyesült államokbeli székhelyű Sphero spinoffja, amely neve elsősorban távirányítható, guruló játékairól lehet ismerős. A cégről a CO6 idén májusban vált le, hogy a tűzoltókat, mentőket, illetve katonai ügyfeleket célzó fejlesztésekre koncentráljon.

01:14
 

CO6: Introducing ReadySight

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Ilyen megoldás a ReadySight névre hallgató, kétkerekű drón is, amely többek között a különböző karbantartási munkálatokat megelőző vizsgálatokhoz vagy épp katasztrófaterületek, romok átkutatásához vethető be. A ReadySight képes kereskedelmi LTE, illetve a vészhelyzeti elhárítóknak fenntartott hálózatokra csatlakozva is tartani a kapcsolatot, kezelőjével, illetve 120 fokos látószögű kamerájának videostreamjét annak továbbítani. A drónon integrált mikrofon és hangszóró is található a helyszíni kapcsolattartásra, valamint infravörös és fehér LED-ekkel is be tudja világítani környezetét. Az eszköz várhatóan 2021 harmadik negyedévében kerül piacra.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.