Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 4. 19:25

A kijelző körüli hézagok miatt panaszkodnak a Pixel 5 tulajok

A Google szerint nem befolyásolják a telefon működését a változó méretű rések.

Váratlan problémával szembesült egy sor friss Pixel 5 tulajdonos: a Google legújabb, a felső-középkategóriát célzó éllovas okostelefonján ugyanis jól látható illesztési hézagok bukkantak fel. Az esetenként változó méretű rések a kijelző és az egyetlen elemből álló készülékház között figyelhetők meg, számos felhasználó nemrég vásárolt készülékein - az Ars Technica össze is gyűjtött néhány fotót a látványosabb hézaggal küzdő eszközökről. A hasadék, amelyekbe több esteben akár a tulajdonos körme is belefér, legtöbb eseten az előlapi kamerának is otthont adó sarok közelében a legnagyobb.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A gikszerről, amelynek kapcsán már a hivatalos Pixel fórumokon is aktívan osztják tapasztalataikat a felhasználók, a Google is értesült és a cég szóvivője szerint ki is vizsgálta a hézagok ügyét, ugyanakkor a vállalat minőség-ellenőrzése szerint az eltérő méretű rések nem jelentenek problémát, a "dizájn normális részét" képezik. Noha sokan a készülék vízállósága miatt aggódnak, ami elsőre nem is tűnik alaptalannak a hézagokat elnézve, a Google szerint azok nincsenek hatással az egyébként IP68-as védettségi besorolású készülék víz- vagy porállóságára.

Nem ez az első eset, hogy egy okostelefon kijelzőillesztési hézagai nagy port kavarnak, talán emlékeznek még néhányan, 2014-ben debütált Samsung Galaxy Note 4 kapcsán kirobbant "gapgate-re", amely során számos fotó körbejárta a közösségi oldalakat amelyeken felhasználók névjegykártyákat vagy egyéb vékony tárgyakt illesztettek a készülék kijelzője és az azt övező keret közötti, ugyancsak nem elhanyagolható résbe. Akárcsak most a Google, akkor a Samsung is arról beszélt, a hézag nem befolyásolja a telefon működését.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.