Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 28. 14:35

Jövőre a Samsung is száműzheti a töltőadaptereket telefonjai dobozából

Iparági pletykák szerint a fülhallgatóknak és a töltőadaptereknek is búcsút inthet a gyártó.

Követheti az Apple példáját a Samsung: a Sammobile által idézett források szerint a koreai vállalat maga is elhagyja majd a töltőadaptert és a fülhallgatókat jövőre érkező csúcstelefonjai dobozából, kezdve a Galaxy S21 (S30?) szériával. Az Apple idén ősszel az iPhone 12 modellek rajtjával jelentette be a népszerűtlen döntést, amelyet környezetvédelmi szempontokkal igyekezett indokolni - a kiegészítők eltávolítása ugyanakkor az iPhone-ok árazásában nem mutatkozott meg.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A koreai források szerint hasonló lépésre készül a Samsung is, annak ellenére, hogy a cég az iPhone 12 bejelentését követően maga sem hagyta ki a lehetőséget, hogy a töltők kihagyásán élcelődjön. Üzleti oldalról persze érthető lenne, ha a Samsung is hasonló utat választana, hiszen nem csak több nyeresége maradna az eszközökön, de a kisebb termékdobozoknak hála a szállítási költségeken is nem elhanyagolható összegeket spórolhatna. A vásárlóknak ráadásul jelenleg is külön töltőt kell venniük, ha a Samsung csúcsmodellek képességeit teljes mértékben ki akarják használni, a mellékelt töltők ugyanis 25 wattos teljesítményt produkálnak, szemben a támogatott gyorstöltéshez szükséges 45 wattal. Ugyancsak említést érdemel, hogy az egyesült államokbeli vásárlók a Galaxy Note20 széria megvásárlásakor a dobozban nem találják meg a más régiókban mellékelt AKG fülhallgatókat, azokat a cég ügyfélszolgálatától kell (díjmentesen) igényelniük.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.