Szerző: Koi Tamás

2020. október 9. 12:59

Mennyi adatot kap harminc euróért egy magyar mobilozó?

Aligha kell magyarázni azoknak, akik jártak már Magyarország határain kívül, netán éltek már más uniós országban, vagy csak szimplán ismerik az ottani dörgést, hogy a magyar mobilpiacon az árak nem éppen a legkedvezőbbek. A finn Rewheel legújabb felméréséből most egy mutatót ragadtunk ki ennek szemléltetésére.

Igazán elismerésre méltó a finn illetőségű, ugyanakkor magyar partnerrel is rendelkező Rewheel küzdelme az oligopol berendezkedésű távközlési piacokkal szemben - még ha bizonyos országokban ennek nincs is más hatása, mint hogy az időről-időre publikált statisztikákkal rálépnek az inkumbensek, és az azokkal uram bocsá' helyenként kokettálgató hatóságok tyúkszemére.

A cég által éppen ma közzétett, legfrissebb, második féléves összesítésből hirtelenjében ezt az egy grafikont emelnénk ki, amit a Rewheel egyébként a Twitterre is kitett, és nagyjából azt mutatja, mennyit kap egy előfizető 30 euróért cserébe a helyi szolgáltatóktól - egész pontosan hány GB adatot.

 

Téli kuckózáshoz

Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

Téli kuckózáshoz Több 100 IT-előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján: csatlakozz!

A Rewheel adatgyűjtése szerint Magyarország nem áll valami jól, egyedül Görögország, Kanada és Málta esetében rosszabb ez a mutató, mint hazánkban, ha pedig jövedelemarányosan néznénk a képet, alighanem hirtelen a toplista élén találná magát Magyarország.

a címlapról