:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 8. 10:05

2021 elején jönnek az Intel asztali Rocket Lake processzorai

Az új lapkák PCIe 4.0 és Thunderbolt 4 támogatást hozhatnak, Intel Xe grafika mellett.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Jövő év első negyedében érkeznek az Intel asztali PC-kbe szánt, 11. generációs Rocket Lake processzorai - jelentette be a chipgyártó, noha részleteket nem közölt a lapkákról. A túl sok konkrétumot nem tartalmazó bejelentést nem véletlenül időzítette tegnapra a cég, a rivális AMD ugyanis ma este mutatja majd be legújabb, asztali Ryzen 5000 lapkáit, amelyek a cég új generációs Zen 3 architektúrájára épülnek. A friss AMD processzorok komoly versenytársat jelenthetnek az Intel termékeinek, amely láthatóan igyekszik emlékeztetni a vásárlókat, hogy rövidesen maga is piacra dobja frissített kínálatát. A Rocket Lake chipek PCIe 4.0, illetve a pletykák szerint integrált Thunderbolt 4 támogatással és Intel Xe grafikával érkeznek, noha továbbra is a már jó ideje használt, 14 nanométeres gyártási eljárással készülnek majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.