:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 30. 13:32

Tenyérmintázat-alapú fizetési rendszert vezet be boltjaiban az Amazon

Az Amazon One a cég fizikai üzleteiben lesz használható, az érintésmentes azonosításhoz és fizetéshez.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Új, biometrikus fizetési technológiát vezet be fizikai boltjaiban az Amazon. Az Amazon One néven rajtoló megoldás a vásárlókat tenyérlenyomat alapján azonosítja, az eszköz használatához ráadásul nem is kell megérinteni azt, elég kezünket az érzékelő fölé tartani. Az Amazon One első használatakor a bankkártyára is szükség van, hogy a terminál összekösse a behelyezett kártya fizetési adataival a felhasználó tenyérmintázatát, ezt követően azonban a későbbiekben elég lesz csak a tenyeret az eszközhöz tartani a boltba történő belépéskor. A technológia nem meglepő módon az Egyesült Államokban, az Amazon Go üzletekben debütál, de a vállalat szerint a boltok mellett akár különböző eseményeken vagy akár irodaházakban, beléptetőrendszerként is bevethető.

amznone

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 19:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.