Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 30. 13:32

Tenyérmintázat-alapú fizetési rendszert vezet be boltjaiban az Amazon

Az Amazon One a cég fizikai üzleteiben lesz használható, az érintésmentes azonosításhoz és fizetéshez.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Új, biometrikus fizetési technológiát vezet be fizikai boltjaiban az Amazon. Az Amazon One néven rajtoló megoldás a vásárlókat tenyérlenyomat alapján azonosítja, az eszköz használatához ráadásul nem is kell megérinteni azt, elég kezünket az érzékelő fölé tartani. Az Amazon One első használatakor a bankkártyára is szükség van, hogy a terminál összekösse a behelyezett kártya fizetési adataival a felhasználó tenyérmintázatát, ezt követően azonban a későbbiekben elég lesz csak a tenyeret az eszközhöz tartani a boltba történő belépéskor. A technológia nem meglepő módon az Egyesült Államokban, az Amazon Go üzletekben debütál, de a vállalat szerint a boltok mellett akár különböző eseményeken vagy akár irodaházakban, beléptetőrendszerként is bevethető.

amznone

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.