Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 16. 14:48

Közeleg a 17. Hacktivity IT biztonsági fesztivál, idén online!

A járványhelyzet miatt a régió legnagyobb kiberbiztonsági konferenciája 2020. október 8-10 között online streamen lesz követhető rengeteg előadással, beszélgetésekkel és nagyobb lélegzetvételű workshopokkal.


Idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg Magyarország legjelentősebb professzionális kiberbiztonsági eseményét, a HACKTIVITY-t. A járványhelyzet miatt 2020-ban a kibertérbe költözik a rendezvény - az alapstruktúra marad, de az esemény a virtuális közeget is kihasználja majd. A jegyet váltó érdeklődők az online stream mellett a konferencia hivatalos chat-szobájába is beléphetnek, ahol egymással és az előadókkal is beszélgethetnek. Az előadások szüneteiben hazai kiberbiztonsági szakértők beszélgetnek majd az elhangzottakról.

hacktivityill

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az idei HACKTIVITY-n 20 ország 44 nemzetközileg elismert előadója értekezik majd olyan aktuális IT-biztonsági témákról, mint az arcfelismerő rendszerek meghackelése, az 5G hálózatok biztonsági kihívásai, a modern adathalászat technikái, az Ethereum kriptovaluta okos szerződéseinek biztonsági kockázatai, a vezeték nélküli riasztórendszerek és okosotthonok sérülékenységei, de szó lesz arról is, hogy érdemes-e olcsó kínai okostelefont vásárolni és ezzel segíteni a Kínai Népköztársaságot a személyes adatok gyűjtésében. A prezentációkon túl workshop-ok is várják a látogatókat amelyek egyebek mellett a web security alapjaiba, a játék-hackelésbe és az Android appok biztonságába adnak mélyebb betekintést.

A szervezők a kiberbiztonsági szakma támogatására 2017-től minden évben több, mint 1 millió forint értékben belépőjegyeket ajánlanak fel a hazai felsőoktatási intézmények tehetséges hallgatói és előadói számára. A jegyekhez a HACKADEMY partnerprogramon keresztül lehet hozzájutni, amelyben összesen 50 darab jegyet bocsájtanak a rendezők a partnerek rendelkezésére. A HACKADEMY partnerprogramhoz bármely olyan magyar felsőoktatási intézmény csatlakozhat, amelynek van IT irányú képzése. Jelentkezni az info@hacktivity.com e-mail címen lehet. Jegyvásárlás és további információk a #HACKTIVITY2020-ról a rendezvény weboldalán.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.