:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 14. 14:07

Kétlépcsős beléptetést kapnak a Zoom asztali és mobilappjai

Több platformon is régóta várt, hiánypótló biztonsági funkcióval bővít a videomeeting-szolgáltatás.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Végre a Zoom asztali és mobilalkalmazásaiba is megérkezik a kétlépcsős beléptetés. A megoldás a videomeeting-szolgáltatás webes felületén egy ideje már elérhető, ugyancsak széles körben használt dedikált alkalmazásaiból azonban mindeddig hiányzott - már régóta várt biztonsági funkcióról van tehát szó, főleg a Zoom év eleji biztonsági botrányainak fényében. A megoldással a TOTP (Time-Based One-Time Password) protokollt támogató autentikációs alkalmazások, mint a Google Authenticator vagy a Microsoft Authenticator, illetve SMS-ben küldött megerősítőüzenetek is beállíthatók az azonosítás második lépcsőjeként. Az új funkciót az adminisztrátorok a Zoom Dashboard biztonsági menüjében kapcsolhatják be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.