:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 11. 14:46

Leépítéseket jelentett be a Waze

A koronavírus-járvány miatt dolgozóinak közel 5 százalékától válik meg a cég.

A Google-Alphabet zászlaja alatt működő Waze navigációs szolgáltatás csapatát is fájdalmasan érintette a koronavírus-világjárvány, a cég leépítésekre kényszerült, miután a felhasználók a világszerte érvénybe lépett kijárási korlátozások miatt egyre kevesebbet mozdultak ki otthonról és ültek autóba - így nem meglepő módon a navigációs szoftver felhasználása is számottevően visszaesett. Tavasszal a Waze arról beszélt, az év eleji adatokhoz képest felhasználói mintegy 60 százalékkal kevesebbet utaztak, de a járvány által különösen súlyosan érintett Olaszországban például a visszaesés a 90 százalékot is elérte.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ennek eredményeként kevesebb felhasználó biztosított valós idejű forgalmi adatokat a szolgáltatásnak - és nem meglepő módon a reklámbevételek is erősen konszolidálódtak. Emiatt a vállalat most leépítéseket jelentett be, globális csapatának 5 százalékától, mintegy 30 embertől búcsúzik, illetve az ázsiai csened-óceáni térségben, illetve Latin-Amerikában több irodáját be is zárja. A vállalat igyekszik a Google ernyőjén belül új állást találni az érintett alkalmazottaknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.