:

Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 8. 14:12

27 év után megjött a szélesvásznú mészárlás a Doom-ba

A Doom halhatatlan, a Doom örök, a 27 éves FPS fejlesztése a mai napig nem állt le teljesen, melyre kiváló példa, hogy a tulajdonos Bethesda még most sem volt rest változtatni a grafikus motoron annak érdekében, hogy a mészárlás 16:9-es képarányú kijelzőkön is jól mutasson.

A világ egyik legismertebb FPS videojátéka, a Doom (illetve második része, a Doom II) a mai napig komoly rajongói bázissal rendelkezik, a különféle nem hivatalos modok megjelenése mellett a fejlesztői jogokat birtokló Bethesda is időről-időre újabb frissítésekkel gondoskodik róla, hogy ne merüljön feledésbe.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Most éppen - 27 évvel az eredeti változat megjelenése után - a szélesvásznú kijelzőkön jobban mutathat majd a játék, miután a Bethesda hivatalos 16:9-es támogatással egészítette ki a játékot. A fejlesztők azt is elárulták, hogy mindehhez a teljes renderelőmotort átalakították, vagyis a 16:9-es mód nem egyszerű zoomolással jön létre, emellett a nyitóképernyőt, átvezetőket és a végfőcímet is a szélesvásznú kijelzők képarányához alakították.

A Doom I és II frissítése emellett DeHackEd támogatást, bizonyos eszközöknél és konzoloknál giroszenzor-alapú célzást, iOS-en új irányítási módot és kontrollertámogatást és még egy rakás hasznos és kevésbé hasznos újítást hoz tengernyi hibajavítás mellett. 

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.