Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 31. 15:10

Viselhető légtisztítót jelentett be az LG

A koronavírus-járvány miatt elterjedt arcmaszkokat turbózná fel a gyártó.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az utóbbi hónapokban globális koronavírus járványnak köszönhetően a különböző arcmaszkok világszerte mindennapi viseletté váltak, a kényszeredett új trendre pedig a tech cégek is elkezdtek felfigyelni: az LG új, viselhető légtisztítót jelentett be, PuriCare néven, amellyel a hagyományos szövet- és eldobható maszkok mellé kínálna felturbózott alternatívát. Az eszköz két cserélhető, H13 HEPA szűrőt tartalmaz, amelyeken ventilátorok mozgatják át a levegőt. A készülékben egy 820 mAh kapacitású akku található, amely a legalacsonyabb fokozaton nyolc, a ventilátorokat maximumra kapcsolva két óra üzemidőt biztosít. A maszkban továbbá UV LED-ek is helyet kaptak a kórokozók elleni második védvonalként.

puricare

A PuriCare-rel a vállalat az eldobható maszkok miatt keletkező hulladék mennyiségét igyekezne csökkenteni - arról azonban egyelőre nem beszélt, hogy konkrétan a koronavírus terjedését milyen hatékonysággal fogja vissza a maszk, illetve az eszköz ára sem ismert. A PuriCare várhatóan az idei év utolsó negyedében kerül piacra.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.