Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 31. 15:10

Viselhető légtisztítót jelentett be az LG

A koronavírus-járvány miatt elterjedt arcmaszkokat turbózná fel a gyártó.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az utóbbi hónapokban globális koronavírus járványnak köszönhetően a különböző arcmaszkok világszerte mindennapi viseletté váltak, a kényszeredett új trendre pedig a tech cégek is elkezdtek felfigyelni: az LG új, viselhető légtisztítót jelentett be, PuriCare néven, amellyel a hagyományos szövet- és eldobható maszkok mellé kínálna felturbózott alternatívát. Az eszköz két cserélhető, H13 HEPA szűrőt tartalmaz, amelyeken ventilátorok mozgatják át a levegőt. A készülékben egy 820 mAh kapacitású akku található, amely a legalacsonyabb fokozaton nyolc, a ventilátorokat maximumra kapcsolva két óra üzemidőt biztosít. A maszkban továbbá UV LED-ek is helyet kaptak a kórokozók elleni második védvonalként.

puricare

A PuriCare-rel a vállalat az eldobható maszkok miatt keletkező hulladék mennyiségét igyekezne csökkenteni - arról azonban egyelőre nem beszélt, hogy konkrétan a koronavírus terjedését milyen hatékonysággal fogja vissza a maszk, illetve az eszköz ára sem ismert. A PuriCare várhatóan az idei év utolsó negyedében kerül piacra.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról