:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 7. 11:00

Itt a macOS Big Sur nyilvános bétája

Kipróbálható az eddigi legnagyobb átalakulást hozó macOS frissítés, persze béta verzió lévén azért érdemes a bugokra is felkészülni.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Az érdeklődő felhasználók már kipróbálhatják a legújabb, Big Sur néven ismert macOS verzió béta kiadását. Az új verzió nagyon komoly változásokat hoz az Apple asztali rendszerébe, abban az iOS-esebb külső mellett a Messages és Maps appok, illetve a Safari böngésző is komoly tatarozáson estek át, illetve a macOS értesítési központja is jelentős ráncfelvarrást kapott, testreszabható widgetekkel megtoldva. Ez lesz továbbá a cég első rendszere, amely az Apple saját, ARM-alapú processzoraival érkező Maceket is támogatja majd. A béta már telepíthető, persze abban a tesztelőknek még jócskán érdemes bugokra számítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 3. 23:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.