:

Szerző: Koi Tamás

2020. július 27. 14:27

Virtuális rajongókkal töltik fel az MLB-stadionokat

Észak-Amerika egyetlen és első profi baseball bajnokságának közvetítőin igazán nem múlik a fullos meccs, ahol a stadionban a játékosokon kívül jelen van több tízezer szurkoló is - legalábbis virtuálisan.

Az amerikai Major League Baseball új szezonja a koronavírus dacára visszatért, és bár Észak-Amerikában a járvány újra tombol, ezért a meccseket zárt ajtók mögött rendezik, a teljes szezon közvetítési jogait birtokló Fox szeretné úgy tálalni a mérkőzéseket, mintha mi sem történt volna. 

 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ezért a stadionok üres lelátóit a most szombati közvetítéstől kezdődően virtuális rajongókkal töltik meg, melyeket az Epic videojátékokból jól ismert, valós idejű renderben meglehetősen otthonosan mozgó Unreal motorja rajzol rá a lelátókra. A Fox a közvetítések során négy kameranézetnél alkalmazza élőben a rajongói overlay-t, illetve meccsenként olyan változókat szabályoz, hogy mennyire vannak tele a lelátók, milyen időjárásnak megfelelően öltözködnek a rajongók, illetve a hazai és a vendég csapat drukkerei milyen arányban képviseltetik magukat.

A Fox trükkjétől függetlenül a rajongói hangorkánról minden meccs során gondoskodnak az MLB szervezői, itt szintén egy videojátékos csapat, a Sony Interactive Entertainmenthez tartozó San Diego Studios által előállított, eredetileg az MLB: The Show című videojáték számára készített hangmintákat használják fel és játsszák be a stadionban elhelyezett hangszórókon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.