Szerző: Koi Tamás

2020. július 27. 14:27

Virtuális rajongókkal töltik fel az MLB-stadionokat

Észak-Amerika egyetlen és első profi baseball bajnokságának közvetítőin igazán nem múlik a fullos meccs, ahol a stadionban a játékosokon kívül jelen van több tízezer szurkoló is - legalábbis virtuálisan.

Az amerikai Major League Baseball új szezonja a koronavírus dacára visszatért, és bár Észak-Amerikában a járvány újra tombol, ezért a meccseket zárt ajtók mögött rendezik, a teljes szezon közvetítési jogait birtokló Fox szeretné úgy tálalni a mérkőzéseket, mintha mi sem történt volna. 

 

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Ezért a stadionok üres lelátóit a most szombati közvetítéstől kezdődően virtuális rajongókkal töltik meg, melyeket az Epic videojátékokból jól ismert, valós idejű renderben meglehetősen otthonosan mozgó Unreal motorja rajzol rá a lelátókra. A Fox a közvetítések során négy kameranézetnél alkalmazza élőben a rajongói overlay-t, illetve meccsenként olyan változókat szabályoz, hogy mennyire vannak tele a lelátók, milyen időjárásnak megfelelően öltözködnek a rajongók, illetve a hazai és a vendég csapat drukkerei milyen arányban képviseltetik magukat.

A Fox trükkjétől függetlenül a rajongói hangorkánról minden meccs során gondoskodnak az MLB szervezői, itt szintén egy videojátékos csapat, a Sony Interactive Entertainmenthez tartozó San Diego Studios által előállított, eredetileg az MLB: The Show című videojáték számára készített hangmintákat használják fel és játsszák be a stadionban elhelyezett hangszórókon.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról