Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 23. 13:24

Külső appokba is beköltözhet az Amazon Alexa

Az Alexa for Apps megoldással az Amazon virtuális asszisztensének funkcióit külső fejlesztők számára is elérhetővé teszi.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Új fejlesztői eszközöket tett elérhetővé az Amazon, amelyekkel virtuális asszisztense, az Alexa képességei terjeszthetők ki - külön említést érdemel az Alexa for Apps, az ugyanis lehetővé teszi az Andorid és iOS platformokat célzó fejlesztők számára, hogy a virtuális asszisztens bizonyos funkcióit alkalmazásaikba is beépítsék. A megoldást az Amazon néhány korai partnere már most használja, így például lehetőség nyílik az Alexának adott paranccsal elindítani a videófelvételeket TikTokban, de akár Uber fuvart is hívhatnak a felhasználók az Alexa segítségével. Az egyelőre preview címkés Alexa for Apps komoly fegyvertény lehet az Amazon kezében, azzal ugyanis mindkét nagy mobilos platformon megvetheti a lábát - szemben a Google és az Apple saját asszisztenseivel, amelyek a cégek saját mobilos rendszereire korlátozódnak.

a címlapról