Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 23. 13:24

Külső appokba is beköltözhet az Amazon Alexa

Az Alexa for Apps megoldással az Amazon virtuális asszisztensének funkcióit külső fejlesztők számára is elérhetővé teszi.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Új fejlesztői eszközöket tett elérhetővé az Amazon, amelyekkel virtuális asszisztense, az Alexa képességei terjeszthetők ki - külön említést érdemel az Alexa for Apps, az ugyanis lehetővé teszi az Andorid és iOS platformokat célzó fejlesztők számára, hogy a virtuális asszisztens bizonyos funkcióit alkalmazásaikba is beépítsék. A megoldást az Amazon néhány korai partnere már most használja, így például lehetőség nyílik az Alexának adott paranccsal elindítani a videófelvételeket TikTokban, de akár Uber fuvart is hívhatnak a felhasználók az Alexa segítségével. Az egyelőre preview címkés Alexa for Apps komoly fegyvertény lehet az Amazon kezében, azzal ugyanis mindkét nagy mobilos platformon megvetheti a lábát - szemben a Google és az Apple saját asszisztenseivel, amelyek a cégek saját mobilos rendszereire korlátozódnak.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról