:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 22. 11:48

Az iPhone-okba is jöhetnek a "periszkóp" kamerák

Legalábbis 2022-ben, addig úgy tűnik még két széria hagyományos telefotó lencsét használ majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Apple is "periszkóp" lencsékkel turbózhatja fel az iPhone-ok optikai zoom képességeit - legalábbis a 2022-ben érkező modelleknél. A készülő fejlesztésről a cupertinói óriás ügyeiben rendre jól értesült Ming-chi Kuo piaci elemző számolt be. A kamerában a fény útját tükörrendszerekkel és prizmákkal meghosszabbító konstrukcióval az iPhone-ok is felzárkózhatnának az olyan riválisok telefotó kamerái mögé mint a Huawei vagy a Samsung, amelyek csúcsmodelljei már akár 5x optikai zoomot produkálnak - míg az Apple továbbra is 2x értékkel operál a 2016-ban megjelent iPhone 7 Plus óta. Ezen a téren tehát már bőven ráfér a tatarozás az iPhone-ok kameráira, arra azonban, még ha Kuo értesülései igaznak bizonyulnak is, még bő két évet várni kell.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.