Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 22. 11:48

Az iPhone-okba is jöhetnek a "periszkóp" kamerák

Legalábbis 2022-ben, addig úgy tűnik még két széria hagyományos telefotó lencsét használ majd.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az Apple is "periszkóp" lencsékkel turbózhatja fel az iPhone-ok optikai zoom képességeit - legalábbis a 2022-ben érkező modelleknél. A készülő fejlesztésről a cupertinói óriás ügyeiben rendre jól értesült Ming-chi Kuo piaci elemző számolt be. A kamerában a fény útját tükörrendszerekkel és prizmákkal meghosszabbító konstrukcióval az iPhone-ok is felzárkózhatnának az olyan riválisok telefotó kamerái mögé mint a Huawei vagy a Samsung, amelyek csúcsmodelljei már akár 5x optikai zoomot produkálnak - míg az Apple továbbra is 2x értékkel operál a 2016-ban megjelent iPhone 7 Plus óta. Ezen a téren tehát már bőven ráfér a tatarozás az iPhone-ok kameráira, arra azonban, még ha Kuo értesülései igaznak bizonyulnak is, még bő két évet várni kell.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.