Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 13. 11:30

A Facebook SDK-frissítése miatt kényszerült térdre számos népszerű iOS app

Hasonló hibába futott bele májusban is a cég, szerencsére most a problémát néhány órán belül orvosolta.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Egy sor népszerű szolgáltatás iOS-es alkalmazása alól kihúzta a talajt a Facebook SDK-ja. Az Apple mobilos platformján egyebek mellett a Spotify, a Twitter, a Viber, a Tinder, a Pinterest és a Venmo appjai is problémákba ütköztek, sőt, a The Next Web szerint még az App Store működésében is tapasztaltak fennakadásokat a felhasználók a hétvégéhez közeledve. A Facebook szerencsére viszonylag gyorsan, néhány órán belül orvosolta a problémát: a cég szerint az SDK frissítése miatt omlott össze számos, arra támaszkodó iOS app, ugyanakkor azt nem árulta el, pontosan mit rontottak el fejlesztői a kód módosításakor. Ahogy a TechCrunch is kiemeli, hasonló eset már májusban is előfordult a közösségi óriás háza táján, amikor szintén egy SDK-frissítés kényszerítette térdre a legnépszerűbb iOS-es appok jelentős részét.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.