Szerző: Koi Tamás

2020. június 16. 12:55

A Balatonnál is indul az 5G

A mobilszolgáltatók a nyár elején szokás szerint jelentős kapacitásbővítéseket hajtanak végre a Balaton körül. Ennek idén első ízben része lesz az 5G-s hálózatfejlesztés, legalábbis a Telekomnál.

Idén ismert okokból bizonyára minden eddiginél több belföldi turista özönli el a Balaton partját, mely a mobilszolgáltatókat talán az eddigiekhez képest is jelentősebb kapacitásbővítésre ösztökéli majd. Az idei fejlesztési ütembe elsőként a Magyar Telekom adott betekintést, mely Facebook-posztjában leírja, milyen modernizációs folyamatok várhatók a tó partján a következő hetekben, vagy éppen fejeződtek már be most.

fonyod_kilato

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Így a Telekom többek közt 40 korszerűsített állomással, illetve a teljes állomány 40%-ának kapacitásbővítésével várja a várhatóan meglehetősen erős idei szezont a Balaton körül. A következő hetekben további 30 állomást korszerűsítenek a cég szakemberei, júliusban pedig hat, egyelőre konkrétan meg nem nevezett vízparti városban, eleinte 15 bázisállomáson indul az 5G-szolgáltatás, így a cég Budapest, Zalaegerszeg és Budaörs bizonyos területeit lefedő hálózata kiterjed majd a balaton-parti sáv egy részére is.

A Telekom a nyár végéig összesen 40 bázisállomáson végez 5G-s bővítést a Balatonnál, ami azért érdekes, mert ennyi 5G-s állomása jelenleg Budapesten sincs a szolgáltatónak.

 

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról