Szerző: Koi Tamás

2020. április 30. 12:23

Musk szerint fasiszta az amerikai kijárási tilalom

Elon Musknak ami a szívén az a száján, a Tesla vizionárius első embere ma újabb alkalommal bizonyította be ezt az alaptézist.

Elon Musk, a Tesla első embere ismételten hangot adott véleményének - szokás szerint meglehetősen sarkosan és markánsan - a koronavírus világjárvány Amerikát, azon belül is leginkább Kaliforniát érintő társadalmi-gazdasági hatásaival, valamint a kormányzat intézkedéseivel kapcsolatban. Bár Musk március elején még "komplett hülyeségnek" nevezte a járványt, mára jelentősen megváltozott a véleménye, valamint a kórházakat is segítette lélegeztetőgépekkel.

musk_dance

Ezzel együtt a szigorú kijárási tilalom ellen a Tesla negyedéves eredményeiről szóló beszámolót követő konferenciabeszélgetésen harsány szavakkal szólalt fel:

Azt mondani (az amerikaiaknak), hogy nem hagyhatják el az otthonaikat, és ha megteszik, letartóztatják őket, hát ez teljesen fasiszta dolog. Ez nem demokrácia, ez nem szabadság. Adják vissza az embereknek az istenverte szabadságukat!

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x)

Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Ilyen egy rendkívül kompakt és rugalmas ipari PC (x) Új ultra kompakt taggal bővült a Beckhoff ipari PC-kből álló termékcsaládja.

Musk felháborodása abból a szempontból mondjuk érthető, hogy a kaliforniai Tesla-gyár március 24. óta kényszerbezárás alatt van, és ez még így marad legalább május 31-ig a korábbi kormányzói intézkedések révén. A cégvezető szerint mindez jelentős kárt okoz a Teslának, de míg cége nagyobb gond nélkül át fogja vészelni a termeléskiesést, addig kisebb, kevésbé tőkeerős vállalatok nem mindegyikéről lesz ez elmondható.

A Tesla papírjai egyébként továbbra is szárnyalnak annak ellenére, hogy a világon általában véve a járműgyártás mint olyan, meglehetősen siralmas időszakot él át. A válság mélyen érinti többek közt a német autóipart is, talán nem véletlen, hogy a német kormányzat lazító intézkedéseit Musk kifejezetten jó ötletnek tartja.

a címlapról