Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 23. 15:30

Mintegy ezer dolgozójától válhat meg a Magic Leap

A koronavírus járvány okozta krízishelyzetben a cég leépítésekkel próbál túlélni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Kiterjedt leépítésekkel próbál a felszínen maradni a Magic Leap, miután az AR szemüvegéről ismert cég a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági visszaesés közepette nem tud megfelelő mennyiségű befektetést összekalapolni. Bár a cég már egy évtizedes múltra tekint vissza, amelynek során öt körben több mint 2,5 milliárd dollárt gyűjtött össze befektetőitől, láthatóan továbbra is erősen a külső tőkeinjekciókra támaszkodik. A cég 2018-ban megjelent AR szemüvege után nem igazán kapkodtak a vásárlók - miután az AR szegmens megváltójaként beharangozott eszköz nem hozott kiemelkedő teljesítményt, a cég már tavaly is leépítésekbe kezdett, és felvásárlásban reménykedik. Azt a vállalat nem közölte, hogy pontosan hány alkalmazottól válik meg, a The Information értesülései szerint azonban akár teljes állományának feléről, mintegy ezer emberről is szó lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról