Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 23. 15:30

Mintegy ezer dolgozójától válhat meg a Magic Leap

A koronavírus járvány okozta krízishelyzetben a cég leépítésekkel próbál túlélni.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Kiterjedt leépítésekkel próbál a felszínen maradni a Magic Leap, miután az AR szemüvegéről ismert cég a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági visszaesés közepette nem tud megfelelő mennyiségű befektetést összekalapolni. Bár a cég már egy évtizedes múltra tekint vissza, amelynek során öt körben több mint 2,5 milliárd dollárt gyűjtött össze befektetőitől, láthatóan továbbra is erősen a külső tőkeinjekciókra támaszkodik. A cég 2018-ban megjelent AR szemüvege után nem igazán kapkodtak a vásárlók - miután az AR szegmens megváltójaként beharangozott eszköz nem hozott kiemelkedő teljesítményt, a cég már tavaly is leépítésekbe kezdett, és felvásárlásban reménykedik. Azt a vállalat nem közölte, hogy pontosan hány alkalmazottól válik meg, a The Information értesülései szerint azonban akár teljes állományának feléről, mintegy ezer emberről is szó lehet.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról