Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 23. 15:30

Mintegy ezer dolgozójától válhat meg a Magic Leap

A koronavírus járvány okozta krízishelyzetben a cég leépítésekkel próbál túlélni.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Kiterjedt leépítésekkel próbál a felszínen maradni a Magic Leap, miután az AR szemüvegéről ismert cég a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági visszaesés közepette nem tud megfelelő mennyiségű befektetést összekalapolni. Bár a cég már egy évtizedes múltra tekint vissza, amelynek során öt körben több mint 2,5 milliárd dollárt gyűjtött össze befektetőitől, láthatóan továbbra is erősen a külső tőkeinjekciókra támaszkodik. A cég 2018-ban megjelent AR szemüvege után nem igazán kapkodtak a vásárlók - miután az AR szegmens megváltójaként beharangozott eszköz nem hozott kiemelkedő teljesítményt, a cég már tavaly is leépítésekbe kezdett, és felvásárlásban reménykedik. Azt a vállalat nem közölte, hogy pontosan hány alkalmazottól válik meg, a The Information értesülései szerint azonban akár teljes állományának feléről, mintegy ezer emberről is szó lehet.

a címlapról