Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 27. 14:49

Átugorja a Google a Chrome 82-t

A keresőóriás közzétette böngészőjének átrajzolt frissítési menetrendjét.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Átrendezte a Chrome böngésző frissítési menetrendjét a Google: a vállalat múlt héten szüneteltette a szoftver frissítéseit, míg fejlesztőcsapatainak munkabeosztását a COVID-19 járvány miatti új, otthoni munkarendhez igazította. Úgy látszik egy bő hét elég volt a cégnek belerázódni a határozatlan idejű home office-ba, most ugyanis bejelentette új, rövid távú ütemtervét. Eszerint jövő héten több kritikus frissítés és javítás is érkezik a böngészőbe, amelyeket a következő héten a Chrome 81 megjelenése követ. A Chrome 82-t a cég teljesen átugorja, helyette rögtön a 83-as verzió érkezik, az eredeti tervnél három héttel korábban, május közepén. Ebben a kiadásban az eredetileg a Chrome 82-be tervezett újítások is benne lesznek. A 84-es frissítéssel kapcsolatban a Google egyelőre nem közölt konkrét terveket, a későbbiekben annak kapcsán további tájékoztatást ígér.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról