Chrome OS-re is jön a Steam?

A Google fejlesztőcsapata már dolgozik az online játékbolt átköltöztetésén asztali platformjára.

Már a Chromebookokra is úton van a Steam - derült ki az Android Police interjújából, amelyet a Chrome OS vezető termékmenedzserével, Kan Liuval készített. Liu szerint a fejlesztőcsapat már dolgozik a projekten, nem kizárt, hogy a Valve-val együttműködésben. Noha a pontos ütemtervről egyelőre nem beszélt, Liu annyit a lapnak elárult, hogy lényegében a Steam linuxos verzióját tervezik elérhetővé tenni a platformon, ami a Chrome OS linuxos alapjait tekintve nem meglepő. A Steammel a csapat persze nem igazán a most forgalomban lévő, erőgépnek nem igazán mondható Chromebookokat célozza, sokkal inkább a megjelenés előtt álló, komolyabb GPU-s képességekkel rendelkező modelleket - Liu szerint különösen az AMD fronton várhatók majd ígéretes újdonságok.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A visszafogott hardverek dacára egyébként most is úgy tűnik, komoly igény mutatkozik a játékokra a Chromebook felhasználók körében: a Play Store tartalmai jó ideje elérhetők a készülékeken, melyek közül messze a játékok kategóriája a legnépszerűbb a Chrome OS-es letöltésszámokat nézve. Ennek megfelelően érthető, hogy a Google Steamben is lát potenciált platformján.

 

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:56

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.