Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 20. 15:06

Chrome OS-re is jön a Steam?

A Google fejlesztőcsapata már dolgozik az online játékbolt átköltöztetésén asztali platformjára.

Már a Chromebookokra is úton van a Steam - derült ki az Android Police interjújából, amelyet a Chrome OS vezető termékmenedzserével, Kan Liuval készített. Liu szerint a fejlesztőcsapat már dolgozik a projekten, nem kizárt, hogy a Valve-val együttműködésben. Noha a pontos ütemtervről egyelőre nem beszélt, Liu annyit a lapnak elárult, hogy lényegében a Steam linuxos verzióját tervezik elérhetővé tenni a platformon, ami a Chrome OS linuxos alapjait tekintve nem meglepő. A Steammel a csapat persze nem igazán a most forgalomban lévő, erőgépnek nem igazán mondható Chromebookokat célozza, sokkal inkább a megjelenés előtt álló, komolyabb GPU-s képességekkel rendelkező modelleket - Liu szerint különösen az AMD fronton várhatók majd ígéretes újdonságok.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A visszafogott hardverek dacára egyébként most is úgy tűnik, komoly igény mutatkozik a játékokra a Chromebook felhasználók körében: a Play Store tartalmai jó ideje elérhetők a készülékeken, melyek közül messze a játékok kategóriája a legnépszerűbb a Chrome OS-es letöltésszámokat nézve. Ennek megfelelően érthető, hogy a Google Steamben is lát potenciált platformján.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról