Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 20. 15:06

Chrome OS-re is jön a Steam?

A Google fejlesztőcsapata már dolgozik az online játékbolt átköltöztetésén asztali platformjára.

Már a Chromebookokra is úton van a Steam - derült ki az Android Police interjújából, amelyet a Chrome OS vezető termékmenedzserével, Kan Liuval készített. Liu szerint a fejlesztőcsapat már dolgozik a projekten, nem kizárt, hogy a Valve-val együttműködésben. Noha a pontos ütemtervről egyelőre nem beszélt, Liu annyit a lapnak elárult, hogy lényegében a Steam linuxos verzióját tervezik elérhetővé tenni a platformon, ami a Chrome OS linuxos alapjait tekintve nem meglepő. A Steammel a csapat persze nem igazán a most forgalomban lévő, erőgépnek nem igazán mondható Chromebookokat célozza, sokkal inkább a megjelenés előtt álló, komolyabb GPU-s képességekkel rendelkező modelleket - Liu szerint különösen az AMD fronton várhatók majd ígéretes újdonságok.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A visszafogott hardverek dacára egyébként most is úgy tűnik, komoly igény mutatkozik a játékokra a Chromebook felhasználók körében: a Play Store tartalmai jó ideje elérhetők a készülékeken, melyek közül messze a játékok kategóriája a legnépszerűbb a Chrome OS-es letöltésszámokat nézve. Ennek megfelelően érthető, hogy a Google Steamben is lát potenciált platformján.

 

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról