:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 17. 11:19

Az Alphabet az USA legújabb, billió dolláros cége

A Google anyacége az Egyesült Államokban negyedikként lépte át az álomhatárt.

Az Alphabettel bővül az Egyesült Államok billió dolláros vállalatainak sora, a Google anyacége a negyedik vállalat az országban, amely ekkora piaci kapitalizációra tudott szert tenni. A bűvös értéket a vállalat csütörtökön érte el. A cég várhatóan februárban teszi majd közzé 2019 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit - a The Verge által idézett elemzők mintegy 46,9 milliárd dolláros bevételre számítanak az időszakra vonatkozóan, ami közel 20 százalékos ugrást jelentene a megelőző éves Q4-hez képest.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az Egyesült Államokban elsőként a rivális Apple-nek sikerült megugrania a kiemelkedő, egybillió dolláros mérföldkövet 2018-ban, majd néhány hónapra rá az Amazon is felkerült a listára - igaz időközben le is csúszott róla. A Microsoft harmadikként, tavaly áprilisban érte el a billió dolláros kapitalizációt. Globálisan a PetroChina kínai olajvállalat volt az első, amely ekkora méretet tudott elérni, 2007-ben - tavaly pedig a Saudi Aramco (szintén olajvállalat) már a kétbillió dolláros értéket is át tudta lépni, a világon elsőként. A következő billió dolláros vállalat jó eséllyel a Facebook lesz, amelynek értékelése tegnap 620 milliárd dolláron állt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 29. 11:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.