Szerző: Hlács Ferenc

2020. január 17. 11:19

Az Alphabet az USA legújabb, billió dolláros cége

A Google anyacége az Egyesült Államokban negyedikként lépte át az álomhatárt.

Az Alphabettel bővül az Egyesült Államok billió dolláros vállalatainak sora, a Google anyacége a negyedik vállalat az országban, amely ekkora piaci kapitalizációra tudott szert tenni. A bűvös értéket a vállalat csütörtökön érte el. A cég várhatóan februárban teszi majd közzé 2019 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit - a The Verge által idézett elemzők mintegy 46,9 milliárd dolláros bevételre számítanak az időszakra vonatkozóan, ami közel 20 százalékos ugrást jelentene a megelőző éves Q4-hez képest.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az Egyesült Államokban elsőként a rivális Apple-nek sikerült megugrania a kiemelkedő, egybillió dolláros mérföldkövet 2018-ban, majd néhány hónapra rá az Amazon is felkerült a listára - igaz időközben le is csúszott róla. A Microsoft harmadikként, tavaly áprilisban érte el a billió dolláros kapitalizációt. Globálisan a PetroChina kínai olajvállalat volt az első, amely ekkora méretet tudott elérni, 2007-ben - tavaly pedig a Saudi Aramco (szintén olajvállalat) már a kétbillió dolláros értéket is át tudta lépni, a világon elsőként. A következő billió dolláros vállalat jó eséllyel a Facebook lesz, amelynek értékelése tegnap 620 milliárd dolláron állt.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról