:

Szerző: Bányai György

2009. március 13. 16:01

A Fusion-io megduplázta SSD-tárolótömbjének kapacitását

A Fusion-io szerverekbe szánt ioDrive Duo SSD-tömbje már 640 gigabájt tárolását is felvállalhatja. A termék rendkívül gyors, az adatokat akár 1,5 gigabájtos másodpercenkénti sebességgel is közlekedtetheti.

[HWSW] A Fusion-io szerverekbe szánt ioDrive Duo SSD-tömbje már 640 gigabájt tárolását is felvállalhatja. A termék rendkívül gyors, az adatokat akár 1,5 gigabájtos másodpercenkénti sebességgel is közlekedtetheti.

A Fusion-io ioDrive Duo tárolója március 12-én mutatkozott be. A PCI Express kivitelű kártyát a gyártó a jelenlegi leggyorsabb tárolóként jellemezte, pontosabban a leggyorsabb szerveralapú szilárdtest-tárolóként. Több ioDrive-ból álló rendszerek teljesítménye lineárisan skálázható, négy eszköz párhuzamos használatával elérhető akár 6 gigabájt másodpercenkénti olvasási sávszélesség is, illetve másodpercenkénti 500 ezer olvasási művelet -- mondta el David Flynn, a Fusion-io műszaki vezetője.

A PCI Express x8, vagy PCI Express 2.0 x4 szabványokon nyugvó ioDrive Duo önmagában 1,5 gigabájt másodpercenkénti sebességgel szállíthatja az adatokat (32k csomagméret mellet), közel 200 ezer olvasási I/O műveletet hajthat végre másodpercenként. Az írási I/O műveletek sem sokkal maradnak el az olvasásitól, másodpercenként 167 ezret képes a tároló lekezelni 4k méretű csomagok esetében. A meghajtó késleltetése kisebb mint 50 mikroszekundum.

Az ioDrive Duo az év második negyedévében, áprilisban válik elérhetővé, rendelni belőle négyfélét is lehet, a legkisebb, 160 gigabájtos változat mellett 320, 640 gigabájtos, valamint egy 1,28 terabájtos modellt is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.