Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 20. 13:31

APC: adatközpont-felügyelet Microsoft Operations Managerből

Az APC integrálja fizikaiinfratruktúra-felügyeleti megoldását a Microsoft System Center Operations Manager 2007-tel. A két vállalat együttműködése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tovább egyszerűsítsék adatközpontjaik kezelését.

[HWSW] Az APC integrálja fizikaiinfratruktúra-felügyeleti megoldását a Microsoft System Center Operations Manager 2007-tel. A két vállalat együttműködése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tovább egyszerűsítsék adatközpontjaik kezelését.

Az APC infrastruktúra-felügyeleti termékcsomagja az InfraStruXure Centralból, a Change Managerből és Capacity Managerből épül fel. Az APC InfraStruXure Central egy adatközpontok felügyeletére ajánlott központi menedzsment platform, melynek segítségével nyomon követhetőek az energiaellátással és hűtéssel kapcsolatos paraméterek. A szoftver nem csak az APC, hanem más szállítók berendezéseiből felépülő infrastruktúrát is támogat, így a fizikai eszközökkel kapcsolatos minden részletes információ elérhető ebben az egy felügyeleti alkalmazásban.


APC InstraStruXure Center

A Capacity Manager az adatközpont tervezésére és modellezésére szolgál. A szoftver az előre meghatározott peremfeltételek mellett optimalizálja az adatközpontban rendelkezésre álló berendezések elhelyezését, beleértve a rackeket, a bennük található szervereket, tárolókat és hálózati berendezéseket, illetve a fizikai infrastruktúra egyéb elemeit, például a légkondicionálókat. A Change Manager az adatközpontokban történő változtatások -- berendezések telepítése, mozgatása, cseréje -- kivitelezését és adminisztrálását segíti. Beépített vagyongazdálkodási eszközeivel az adatközpontok üzemeltetői feltérképezhetik az adatközpont fizikai és informatikai infrastruktúráját működtető eszközöket, a változások kivitelezését a Change Manager munkafolyamat-kezelővel támogatja.

Az APC adatközpont-felügyeleti termékei és a Microsoft System Center Operations Manager megosztják egymással az adatközponti infrastruktúrára, például a szerverkörnyezetre vonatkozó adatokat és a riasztási értesítéseket. A két termék együtt átfogó képet nyújt a fizikai és az informatikai infrastruktúra működéséről és egymásra gyakorolt hatásukról is, így kulcsfontosságú működési információkat nyújtanak az energiaellátásról és a hűtési kapacitásokról -- állítja az APC. Az integráció révén átláthatóbbá válnak az adatközpontok: gyorsabban vezethetők be új technológiák és szolgáltatások vezethetők, és a támogatásukhoz szükséges fizikai infrastruktúra kiépítése is egyszerűsödik.

Az APC ügyfelei 2009 első negyedévében férhetnek hozzá az integrált APC InfraStruXure Central és Microsoft System Center Operations Manager megoldáshoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról