Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 20. 13:31:43

APC: adatközpont-felügyelet Microsoft Operations Managerből

Az APC integrálja fizikaiinfratruktúra-felügyeleti megoldását a Microsoft System Center Operations Manager 2007-tel. A két vállalat együttműködése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tovább egyszerűsítsék adatközpontjaik kezelését.

[HWSW] Az APC integrálja fizikaiinfratruktúra-felügyeleti megoldását a Microsoft System Center Operations Manager 2007-tel. A két vállalat együttműködése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tovább egyszerűsítsék adatközpontjaik kezelését.

Az APC infrastruktúra-felügyeleti termékcsomagja az InfraStruXure Centralból, a Change Managerből és Capacity Managerből épül fel. Az APC InfraStruXure Central egy adatközpontok felügyeletére ajánlott központi menedzsment platform, melynek segítségével nyomon követhetőek az energiaellátással és hűtéssel kapcsolatos paraméterek. A szoftver nem csak az APC, hanem más szállítók berendezéseiből felépülő infrastruktúrát is támogat, így a fizikai eszközökkel kapcsolatos minden részletes információ elérhető ebben az egy felügyeleti alkalmazásban.


APC InstraStruXure Center

A Capacity Manager az adatközpont tervezésére és modellezésére szolgál. A szoftver az előre meghatározott peremfeltételek mellett optimalizálja az adatközpontban rendelkezésre álló berendezések elhelyezését, beleértve a rackeket, a bennük található szervereket, tárolókat és hálózati berendezéseket, illetve a fizikai infrastruktúra egyéb elemeit, például a légkondicionálókat. A Change Manager az adatközpontokban történő változtatások -- berendezések telepítése, mozgatása, cseréje -- kivitelezését és adminisztrálását segíti. Beépített vagyongazdálkodási eszközeivel az adatközpontok üzemeltetői feltérképezhetik az adatközpont fizikai és informatikai infrastruktúráját működtető eszközöket, a változások kivitelezését a Change Manager munkafolyamat-kezelővel támogatja.

Az APC adatközpont-felügyeleti termékei és a Microsoft System Center Operations Manager megosztják egymással az adatközponti infrastruktúrára, például a szerverkörnyezetre vonatkozó adatokat és a riasztási értesítéseket. A két termék együtt átfogó képet nyújt a fizikai és az informatikai infrastruktúra működéséről és egymásra gyakorolt hatásukról is, így kulcsfontosságú működési információkat nyújtanak az energiaellátásról és a hűtési kapacitásokról -- állítja az APC. Az integráció révén átláthatóbbá válnak az adatközpontok: gyorsabban vezethetők be új technológiák és szolgáltatások vezethetők, és a támogatásukhoz szükséges fizikai infrastruktúra kiépítése is egyszerűsödik.

Az APC ügyfelei 2009 első negyedévében férhetnek hozzá az integrált APC InfraStruXure Central és Microsoft System Center Operations Manager megoldáshoz.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:36

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.