Szerző: Bányai György

2009. március 10. 12:35

Fél terabájtos az A-DATA új, külső és belső meghajtóként is használható SSD-je

Az A-DATA 512 gigabájtos SSD-t mutatott be, mely a gyártó szerint az eddigi legnagyobb kapacitású szilárdtest-meghajtó -- valójában a januári CES-en a PureSilicon már egy 1 terabájtos modellt is demózott, ez kerül az ASUS úk Lamborghini noteszébe is. A PureSilicon SSD-je azonban csak ősszel kerül a boltokba, addig az A-DATA lehet a kapacitáskirály, legalábbis holtversenyben a Toshibával, amelynek szintén van 512 gigabájtos SSD-je.

[HWSW] Az A-DATA 512 gigabájtos SSD-t mutatott be, mely a gyártó szerint az eddigi legnagyobb kapacitású szilárdtest-meghajtó -- valójában a januári CES-en a PureSilicon már egy 1 terabájtos modellt is demózott, ez kerül az ASUS úk Lamborghini noteszébe is. A PureSilicon SSD-je azonban csak ősszel kerül a boltokba, addig az A-DATA lehet a kapacitáskirály, legalábbis holtversenyben a Toshibával, amelynek szintén van 512 gigabájtos SSD-je.

Az A-DATA XPG-sorozatú SSD-k SATA II csatolófelületen közvetíti az adatokat a számítógép vezérlője felé, 160 MB/s írási és 230 MB/s olvasási sebességgel. A tároló érdekessége, hogy a SATA II csatolófelület mellett USB 2.0 interfészt is kínál, így egy egyszerű mini-USB kábel segítségével külső meghajtóként bármikor üzembe állítható -- írja a SlashGear. Az SSD elegáns és strapabíró, szálcsiszolt alumíniumházban kerül az üzletekbe.

Az XPG-sorozatú meghajtók egyébként minden olyan számítógépbe, illetve noteszgépbe, netbookba beépíthetők, melyek 2,5 hüvelykes, SATA II merevlemezeket fogadnak. Az A-DATA a CeBIT-en is kiállította az XPG-sorozat 512 gigabájtos legnagyobbikát, várható fogyasztói áráról, illetve a szállítások megkezdésének időpontjáról azonban mélyen hallgat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról