Szerző: Ady Krisztián

2007. február 6. 13:06

Új Walkman és Cyber-shot mobiltelefonok a Sony Ericssontól

Nem kevesebb mint 8 új mobiltelefont mutatott be ma a tavalyi évben kimagasló üzleti eredményt elért Sony Ericsson: két új Walkman-készülék mellett a Cyber-shot vonal is négytagúra bővül a belépő szintű K550i és a felsőkategóriás K810i piacra lépésével. A vállalat tovább szélesíti portfólióját az alsókategóriás K- és J sorozat új tagjaival is.

[HWSW] Nem kevesebb mint 8 új mobiltelefont mutatott be ma a tavalyi évben kimagasló üzleti eredményt elért Sony Ericsson: két új Walkman-készülék mellett a Cyber-shot vonal is négytagúra bővül a belépő szintű K550i és a felsőkategóriás K810i piacra lépésével. A vállalat tovább szélesíti portfólióját az alsókategóriás K- és J sorozat új tagjaival is.

W880i, W610i

A Sony Ericsson napjainkig nem kevesebb mint 20 millió Walkman-márkájú mobiltelefont értékesített világszerte, ma pedig két új modellel bővül az eddig sem szerény lista. Az új "zászlóshajó" modellről, a W880i-ről már korábban is megjelentek kémfotók az interneten, az elmúlt hónapban pedig maga a Sony Ericsson mutatott be két ízelítő képet, melyekből már sejteni lehetett, hogy nem egy átlagos készülékről lesz szó.

A ma bemutatott W880i valóban nem átlagos készülék. A megszokott téglaformára épített, de új dizájnelemekkel díszített harmadik generációs készüléket az újabb, 2.0-ás Walkman-szoftverrel szerelték fel. Az alig 9,4 mm vékony (ez körülbelül egy CD-tok vastagsága), rozsdamentes acél borítású UMTS-készülékbe még egy 2 megapixeles fényképezőgép is elfért, elsődleges funkciója azonban a zenehallgatás. A 320 x 240 pixeles kijelzőjű telefonhoz 1 gigabájtos Memory Stick Micro (M2) memóriakártyát mellékel a Sony Ericsson, melyen akár közel ezer zeneszám és rengeteg fotó is elférhet.

Sony Ericsson W880i
Sony Ericsson W880i

A W610i Walkman-telefon a megszokott zenetelefon funkciókat nyújtja, melyet egy 2 megapixeles, autofókuszos kamera egészít ki. Ehhez a EDGE-képes készülékhez fél gigabájtos memóriakártyát mellékel a gyártó. A vastagabb kialakítás nagyobb akkumulátor-kapacitást is biztosít, 18 helyett 25 órányi folyamatos zenelejátszásra képes egyetlen feltöltéssel a készülék. Mindkét új Walkman-modellben helyett kapott a képblogoló alkalmazás és az úgynevezett TrackID online szolgáltatás is, mellyel egy rádióban hallgatott, vagy külső forrásból szóló zeneszám adatai, előadója és címe deríthető ki.

Sony Ericsson W610i
Sony Ericsson W610i

K810i és K550i

A mai bemutatón két új Cyber-shot fényképezőgép-telefon is bemutatkozott, a népszerű K800i utódja, a K810i, illetve a belépő szintű W550i, mellyel újabb, vékonyabb pénztárcájú szegmenseket céloztak meg. A K810i hasonlóan a W880i-hez új dizájnelemeket kapott, egyedi kivitelű gombjai mellett a fényképezőgép kezelését segítő, kéken derengő ikonok jelennek meg, mutatva a gyorsgombok funkcióit.

A harmadik generációs K810i hátoldalán a 3,2 megapixeles felbontású, autófókuszos kamera és Xenon vaku bukkan elő, melyet olyan új szolgáltatások, mint például a Photo fix képjavító algoritmus tesznek még egyszerűbben használhatóvá. Ez a szolgáltatás egy lépésben, automatikusan állítja helyre alul- vagy túlexponált képeink fényviszonyait, hogy azok számítógép használata nélkül is megfelelő minőségben, azonnal nyomtathatók, megtekinthetők legyenek.

Sony Ericsson K810i
Sony Ericsson K810i

A K550i belépő szintű Cyber-shot modellben 2 megapixeles kamerát társítottak ezekkel a funkciókkal, de természetesen ez a készülék is Sony fényképezőgépektől megszokott menürendszerrel és képblogoló alkalmazással felszerelve kerül piacra. A koromfekete és törtfehér színben piacra kerülő K550i az alsó-középkategória árszínvonalán kerül majd az üzletekben, így hasonló sikerre számíthat, mint a belépő szintű Walkman-telefonok.

K és J-sorozat

A felsőkategóriás mobiltelefonok mellett a széles rétegek számára is tartogatott mára meglepetéseket a Sony Ericsson. A K200i és a K220i VGA-kamerával ellátott mobilkészülékek, melyeknél a fényképezőgép és a fotóalbum egyetlen kattintással elérhető. A K220i egy RDS-es FM-rádióval nyújt többet a K200-as készüléknél.í/p>

Sony Ericsson J120i
Sony Ericsson J120i

Az elsősorban telefonálást és SMS-es kapcsolattartást előtérbe helyezők számára dobja piacra két új J-sorozatú mobilját a Sony Ericsson. A J100i és a J120i középső navigációs gombjának négy fő funkcióját közérthető és világos ikonok jelképezik, az STN kijelző nagy feliratai, betűi pedig gyengébb látás esetén is jól olvashatók. A J120i készülék szintén egy RDS-es rádióval nyújto többet a kisebb típusszámú modellnél. Az új Sony Ericsson készülékek mindegyike a második negyedévtől lesz kapható hazánkban, egyelőre ismeretlen árakon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról