Szerző: Ady Krisztián

2006. január 18. 13:31

Megérkezett az első három BenQ-Siemens márkajelzésű mobiltelefon

A Siemens mobiltelefon-üzletágát megvásároló BenQ Mobile nemzetközi sajtótájékoztató keretében, Berlinben mutatta be első BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A három új készülék között a felső kategóriás, harmadik generációs hálózatokat is támogató EF81-et, a videokamerával, zenelejátszóval ellátott S88-as mobilt, illetve a Motorola V3-as készülékére hajazó S68-ast találhatjuk meg.

[HWSW] A Siemens mobiltelefon-üzletágát megvásároló BenQ Mobile nemzetközi sajtótájékoztató keretében, Berlinben mutatta be első BenQ-Siemens márkajelzésű készülékeit. A három új készülék között a felső kategóriás, harmadik generációs hálózatokat is támogató EF81-et, a videokamerával, zenelejátszóval ellátott S88-as mobilt, illetve a Motorola V3-as készülékére hajazó S68-ast találhatjuk meg.

EF81

A rendkívül vékony BenQ-Siemens EF81 mobiltelefon a BenQ-Siemens márka 'zászlóshajójának' neveztetett, bár a készüléket nyilvánvalóan a Motorola rendkívül sikeres "pengéje", a RAZR V3 inspirálhatta. A mindössze 15,9 milliméter vastag készülék valamennyi harmadik generációs, UMTS-funkciót támogatja. A mobiltelefont két nagyméretű kijelzővel és a videotelefonálást is biztosító, elfordítható kamerával is ellátták.

Az ultravékony készülék háza magnéziumból készült, a billentyűzethez csiszolt, rozsdamentes acélt, a hátlaphoz pedig fekete eloxált alumíniumot használtak. A külső kijelzőt kemény zafírüveg védi a külső kijelzőt a karcolásoktól, így a masszív mobiltelefon jól tűri a mindennapi megpróbáltatásokat.

A legfontosabb alkalmazásokat és funkciókat az 1,3 hüvelykes, 120 x 160 pixeles külső kijelző alatt található négy gombbal érhetjük el. A belső kijelző QVGA felbontású, 2,2 hüvelykes, 262 ezer szín megjelenítésére képes. A fényképek és videók készítését 2 megapixeles kamera teszi lehetővé, a beépített médialejátszó az összes népszerű fájlformátumot támogatja (MP3, ACC++, MPEG4, RealVideo 8/9, h.263 és 3GPP). Mindezeken felül 64 MB belső memória és a tárhelyet akár 1 GB-nyira növelő microSD memórakártya-foglalat gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű memória álljon rendelkezésre a fotók és videók elmentésére.

A telefonba épített üzleti alkalmazások, mint az elektronikus könyvek olvasását támogató Mobilpocket, a Power Point prezentációk szerkesztését lehetővé tévő Microsoft Bluetooth Remote Control vagy a News2Mobile segítik a felhasználókat mindennapi munkájukban.

S88

A BenQ-Siemens S88 -- az IF Design Awards 2006 díjjal kitüntetett telefon -- multimédiás funkciók teljes választékát kínálja. A 2.0 megapixeles, autofókusszal, 16-szoros digitális zoommal és LED-del ellátott beépített kamera segítségével kevés fénynél is jó minőségű képeket készíthetünk. A beépített fotószerkesztővel elvégezhetjük az utómunkálatokat a képeken, a PictBridge funkció segítségével pedig azonnal átküldhetjük a kész képet egy fotónyomtatóra.

Az S88 hosszabb képsorokat is rögzíthet MPEG4 formátumban, melyeket a 16 MB-os belső memóriába, vagy a behelyezett microSD kártyára menthetük el. A fotók és a videók tökéletes minőségben jelennek meg a 2 hüvelykes, 176 x 220 pixeles, 262 ezer színű aktív mátrix OLED-kijelzőn.

A beépített MP3-lejátszó és a memóriakímélő AAC+ és AMR formátumok az irodába menet, vagy sportolás közben zenehallgatást is lehetővé tesznek.

S68

A Berlinben harmadikként bemutatott BenQ-Siemens S68 készülék a funkciók halmozása helyett a minőségre és a letisztult formákra összpontosít. A mindössze 13 mm vastag, könnyen kezelhető készülék matt színű, csiszolt alumínium előlappal és fekete, finom tapintású anyagból készült hátlappal rendelkezik. A készülék nem tartalmaz kamerát vagy videolejátszót, ehelyett a könnyű használatra helyezték a hangsúlyt.

A grafikus ikonok leegyszerűsítik a navigációt, a készülék oldalán lévő gyorstárcsázó gomb segítségével azonnal felhívhatjuk a legfontosabb számokat. A mobiltelefon kétmikrofonos rendszerrel, beépített kihangosító funkcióval és 64-szólamú csengőhangokkal rendelkezik, illetve diktafonként is használható, hangüzenetünket pedig MMS-ben is képes továbbítani.

A beépített szervező gyorsan és egyszerűen összehangolható a DSC-100 Desktop SyncStation-ön keresztül a PC-n futó Outlookkal vagy Lotus Notes-al, illetve a Bluetooth támogatásnak köszönhetően akár kábel használata nélkül is frissíthetők a telefon adatai. Mindhárom készülék várhatóan 2006 első félévében jelenik meg a polcokon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról