Szerző: Ady Krisztián

2004. július 23. 13:13

Mégis kiadta szoftverfrissítéseit a Nokia a Bluetooth-implementáció biztonsági rése kapcsán

[Neowin] Amint arról még februárban beszámoltunk, a Nokia elismerte, hogy egyes mobiltelefonjai áldozatul eshetnek az úgynevezett bluesnarfingnek, amikor egy támadó a Bluetooth kapcsolaton keresztül adatokat olvashat, módosíthat vagy törölhet egy mobiltelefonban anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna maga után. A vállalat a súlyos biztonsági hiányosság ellenére közölte, hogy az nem olyan kritikus mértékű, mely indokolná az érintett telefonok szoftvereinek módosítását.

HIRDETÉS

[Neowin] Amint arról még februárban beszámoltunk, a Nokia elismerte, hogy egyes mobiltelefonjai áldozatul eshetnek az úgynevezett "bluesnarfingnek", amikor egy támadó a Bluetooth kapcsolaton keresztül adatokat olvashat, módosíthat vagy törölhet egy mobiltelefonban anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna maga után. A vállalat a súlyos biztonsági hiányosság ellenére közölte, hogy az nem olyan kritikus mértékű, mely indokolná az érintett telefonok szoftvereinek módosítását.

A Nokia mellett a Sony Ericsson és Ericsson készülékeket is érintette ez a biztonsági probléma, melyet azonban az utóbbi vállalat(ok) azóta megszüntettek érintett modelljeiknél. Felhasználói nyomásra tavasszal végül közölte a Nokia, hogy "a nyáron" frissítést ad ki az érintett telefonokhoz, pontos időpontot viszont nem közölt.

Közel hat hónapot követően végül a Nokia bejelentette, hogy 6230, 6650, 6810, 6820 és 7200 mobiltelefonjaihoz biztosítja a biztonsági problémát megoldó szoftverváltozatot; azonban egyelőre kérdéses, hogy miképpen juthat el az új szoftver a mobiltelefonok tulajdonosaihoz. Egyelőre nem tisztázott, hogy a frissítéshez be kell-e majd vinni a telefont valamelyik szakszervízbe, avagy a felhasználók az otthonukban, számítógépük segítségével is elvégezhetik majd a telepítést.

A biztonsági résre figyelmeztető AL Digital szerint a Nokia készülékei még "láthatatlan módban" is sérülékenyek, noha elvben ilyen üzemmódban a készülék nem sugároz magáról adatokat és elutasítja más eszközök Bluetooth-on keresztüli kommunikációs kérelmeit is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.