Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. április 4. 13:59

Zenés videóklipet készített az OpenAI Sora modellje

Hallucinációt azért bőven tartalmaznak még a képsorok.

Az OpenAI februárban jelentette be mozgóképek előállítására képes MI-modelljét, a Sorát (japánul: égbolt), melynek működése meglehetősen többrétű: nem csak egyszerű szöveges promptokból tud előállítani nagyfelbontású videoklipet, de dolgozni tud állóképekből, illetve már meglévő videók képkockáit töltheti ki.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A cég az eddig megosztott pár demón túl a héten egy videóklipet tett közzé hivatalos YouTube-csatornáján, amit a Sora generált August Kamp "Worldweight" című dalához. A 8:3-as képarányú, tengerparton és erdőben játszódó jeleneteket mutató videó jól szemlélteti a technológiai jelenlegi korlátait, többek közt a homályosabb részleteket.

A generatív MI modelleket jellemző hallucináció jelen esetben vizuálisan is látványos, főleg a halakká alakuló falevelek, semmiből felbukkanó bokrok és növények teremtenek abszurdabb hangulatot. Ám mivel a fejlesztők nem osztották meg, hogy milyen promptokat adtak meg bemenetként a modellnek, akár úgy is tekinthető, mint egy pszichedelikus tripp, ami egyszerre hátborzongató is azzal a tudattal, hogy algoritmusok állították elő.

02:19
 

Worldweight Official Music Video • Made by August Kamp with Sora

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.